StoryEditorOCM
Strani nogometpada li rekord?

Nijemci otkrivaju novi veliki preokret: Gvardiol se predomislio i možda već na ljeto odlazi u redove velikana

Piše Sport SD
17. ožujka 2023. - 15:46

Ljetos je bio na korak do transfera u redove engleskog velikana, ali stvari se mijenjaju. Izgleda kako će u RB Leipzigu uskoro početi priprema na život bez Joška Gvardiola. Gotovo da nema relevantnijeg njemačkog, ali i europskog medija koji se posljednjih tjedana ne bavi budućnošću karijere sjajnog hrvatskog stopera.

Sportbild je tako prije nekoliko dana navijestio moguće opcije, ali i naznačio da u lipnju 2024. godine na snagu stupa odlazna klauzula iz Leipziga. Prema njoj, od 1. srpnja spomenute godine bilo koji klub koji Leipzigu ponudi 110 milijuna eura odštete ima pravo slobodnog pregovaranja s Gvardiolom.

Međutim, isti medij sada piše kako se Gvardiol ipak predomislio. U Leipzigu su mislili kako će ostati s njima još čitavu sljedeću sezonu, ali to se prema njihovim navodima promijenilo.

Bild piše kako bi ovog ljeta mogle se saslušavati sve ponude koje u sebi sadrže barem 100 milijuna eura. To bi značilo da Leipzig neće raditi probleme oko pregovora sa svima onima koji na ime odštete ponude barem stotinu milijuna. Ostvari li se ovog ljeta ovaj transfer od barem 100 milijuna, Gvardiol bi postao najskuplje plaćeni stoper svih vremena. 

Prvi u redu je madridski Real, a španjolski mediji već su naveliko pisali o interesu kraljevskog kluba koji je Leipzig kontaktirao nekoliko puta. Chelsea s Nijemcima pregovara već od prošlog ljeta kada je propao transfer jer Leipzig nije htio pustiti Gvardiola.

Kako javlja 90min.de, specijalizirani njemački portal za nogometna pitanja, Gvardiol bi sada radije volio zaigrati u Realu, a ne u nekom od engleskih klubova kako se do sada govorilo. Međutim, u Madridu prije nego išta poduzmu po pitanju Gvardiola, moraju riješiti svoje financijske probleme. Velika im je želja potpisati dragulja dortmundske Borussije, Judea Bellinghama, ali neće moći dovesti obojicu već ovoga ljeta. Ako bi pak za minimalno 100 milijuna doveli samo Gvardiola, morali bi se svakako riješiti nekolicine igrača iz postojećeg kadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 02:53