StoryEditorOCM
Strani nogometmuke po prvacima

Nevolje u Los Angelesu: Biuk i društvo ne znaju za pobjedu već šest utakmica, napad je u krizi, gola ni za lijeka...

Piše I. R.
15. lipnja 2023. - 20:40

Nakon dobrog otvaranja, eto ti nevolje. Los Angeles FC našeg Stipe Biuka poražen je od Houstona s 0:1. I ne bi to bila "tragedija" da im to nije već peta izgubljena u posljednjih šest utakmica. Uz to su upisali samo jedan remi, bez golova protiv Atlante. Odigrao je bivši Hajdukovac svih 90 minuta, ali ostao je bez učinka. Zaradio je tek žuti karton u 22. minuti.

Bio je to dvoboj nekadašnjih "HNL-ovaca". S druge strane stajao je Ibrahim Aliyu koji je nedavno Lokomotivu zamijenio Houstonom. Biuk je za svoj nastup po SofaScoreu zaslužio ocjenu 6.8. Imao je 41 dodir s loptom, jedan dribling i dva udarca, no oba su blokirana. Od 31 pokušaja dodavanja, 23 su pronašla svoje mete što daje 74 posto uspješnosti.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Neće, pa neće

Kriza Los Angelesa počela je krajem svibnja porazom od gradskih rivala Los Angeles Galaxyja u Kupu. Dvaput su potom izgubili od meksičkog Leona u finalu CONCACAF Lige prvaka. Slijedio je remi s Atlantom, a onda i dva poraza od Houstona. U MLS-u su tako kliznuli na treće mjesto Zapadne konferencije s 26 bodova. Istopila se prednost i ispred njih su sada Seattle i St. Louis. LAFC, doduše, ima tri utakmice manje od Seattlea i jednu od St. Louisa. U US Open kupu ispali su u osmini finala. Opravdanje mogu tražiti u činjenici da su u 10 dana odigrali četiri utakmice ili čak tri u samo šest.

Los Angelesovih posljednjih šest

Los Angeles - Los Angeles Galaxy 0:2

Leon - Los Angeles 2:1

Los Angeles - Leon 0:1

Los Angeles - Atlanta 0:0

Houston - Los Angeles 4:0

Los Angeles - Houston 0:1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 01:44