StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Neuer najavio ogled s Modrima: Mogao sam možda razgovarati s Rakitićem, on i Hajduk su upravo pobijedili Dinamo

Piše Dražen Antolić/ SN
16. rujna 2024. - 21:39

Vratar Bayerna Manuel Neuer, za kojeg znamo da voli ljetovati u Hrvatskoj i pjevati hrvatske pjesme i trener Belgijac Vincent Kompany na press konferenciji najavili su utakmicu s Dinamom.

- Nisam dosad razgovarao ni s Mandžom niti s Olićem o Dinamu. Mogao sam možda razgovarati s Ivanom Rakitićem, jer su on i Hajduk upravo pobijedili Dinamo. Međutim, imamo mi svoju analizu. Znamo da je broj deset jak igrač (Baturina), isto tako i da je Petković jako dobar igrač u šesnaestercu - kazao je Neuer o hrvatskom prvaku te o Ligi prvaka dodao:

- Prije svega moram reći da je ovaj format nešto novo za sve i da imamo vrlo dobre protivnike. Početak će biti važan, pomogle su nam pobjede u Kupu i prvenstvu. Prsa vam se malo šire i drugačije stojite na terenu kad dobivate. Što se nas tiče, imali smo sezonu bez naslova kao i 2012. godine. Tada je uslijedilo da smo osvojili sve što postoji. Dokad ću igrati za Bayern? Na kraju sezone će se vidjeti trebaju li me i dalje - zaključio je Neuer.

Trener Kompany je o pripremi za utakmicu rekao:

- Osobno pripremam utakmicu na isti način kao i prošlu protiv Kiela i sljedeću protiv Werdera. Nadam se da će igrači ući u tu rutinu da je svaka utakmica finale. Dinamo je vrlo talentirana momčad, tehnički vrlo jaka i navikli su imati veliki posjed lopte u posljednjoj trećini te tamo nalaziti uske prostore. Riječ je o momčadi koja vrlo dobro brani šesnaesterac i ne prepušta puno prostora. Naš cilj je igrati našu igru, pišu Sportske novosti.

Naglasio je da žele pokazati koliko vrijede, ali i da su pomno analizirali Zagrepčane.

- Bayernu je važno da uvijek bude dominantan. Nije novost u nogometu da razmišljamo o tome što protivnik može i koje su mu prednosti, a također želimo iskoristiti slabosti. Morate uzeti u obzir snagu suparnika. Ne pravimo razliku između Dinama i Barcelone. Želimo biti dobro pripremljeni.

Nije htio otkriti tko će igrati desnog beka nakon ozljeda Stanišića i Boeya, a o ambicijama u Ligi prvaka je kazao:

- Teško je reći kako ćemo doživjeti ovaj novi format. Navijači mogu sanjati da ćemo doći do finala u Münchenu, no mi smo koncentrirani samo na utakmicu s Dinamom. Nadamo se da ćemo još dugo moći držati navijače u snu.

Španjolski sudac Munuera poznat je kao lak na kartonima, o tome je rekao:

- Ponekad možemo razgovarati o takvoj temi, ali na kraju je sve na nama. Ne želimo dobivati ​​nepotrebne kartone, ali naš glavni fokus je na igri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:45