StoryEditorOCM
Strani nogometpovijesni naslov

Nekadašnji hajdukovac junak je na drugom kraju svijeta, golom je donio veliki trofej svojoj momčadi

Piše SN
29. rujna 2024. - 14:32

Marin Jakoliš nije ostao u najboljem sjećanju navijačima Hajduka. U dvije sezone u splitskom klubu ovaj je 27-godišnji napadač postigao tek dva gola i imao jednu asistenciju. Doduše, pokrivao je Jakoliš u tim godinama razne pozicije u momčadi Hajduka pa njegov talent nije ni mogao doći do izražaja kao što je to došao sada u Australiji.

Jakoliš je, naime, postigao jedini gol u finalu australskog kupa u kojem je njegov Macarthur slavio protiv Melbourne Victory. Jakoliš je mrežu zatresao u 58. minuti utakmice, a bio je to njegov treći gol u Kupu Australije u kojem je upisao i tri asistencije.

S minimalnih 1:0 Macarthur je došao do svojeg drugog naslova u povijesti kluba, a prije dvije godine su također osvojili Kup. Jakoliš je u ovu momčad došao u ljeto ove godine nakon što je od kolovoza prošle godine bio član Melbourne City. U Australiju je došao iz francuskog Angersa u koji je 2022. otišao iz Hajduka. No, tamo se nije naigrao te je prvo bio posuđen AEK-u iz ciparske Larnace, a zatim Melbourne Cityju. U Macarthur je došao kao slobodan igrač.

Jakoliš je karijeru počeo u Šibeniku odakle je kao 17-godišnjak otišao u Belgiju gdje je igrao za Mouscron, Virton i Roeselare. Prije dolaska u Hajduk bio je član i austrijske Admire Wacker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 14:33