StoryEditor
Strani nogometodradili dobar posao

Nakon treniranja s Hajdukom, Martinez i Buendia vraćaju se u Aston Villu: ‘Imamo podatke o tome što su radili svakog dana, fizički su u jako dobrom stanju‘

17. rujna 2021. - 12:22

Dvojica argentinskih reprezentativaca koji su trenirali s Hajdukom Emiliano Martinez i Emiliano Buendia vraćaju se u Englesku i od sutra bi se trebali priključiti svom klubu Aston Villi. Manager Aston Ville Dean Smith to je potvrdio na konferenciji za medije dan uoči domaćeg ligaškog susreta protiv Evertona u Birminghamu (subota, 18.30 sati).

- Očekujem da će nam se priključiti sutra ujutro. Tada ću i odlučiti hoće li biti u kadru za utakmicu – kazao je Smith.

- Imamo sve podatke o tome što su radili svakog dana, to je poslano našem analitičkom odjelu i proslijeđeno je našim trenerima. Fizički su u jako dobrom stanju – rekao je trener Aston Ville i tako neizravno potvrdio kako su i u Hajduku očito svoj dio odradili na vrlo visokom nivou.

Podsjetimo, uslijed suradnje Aston Ville i Hajduka, a kojoj je poveznica bio vratar engleskog kluba na posudbi na Poljudu Lovre Kalinić, argentinski dvojac trenirao je desetak dana s „bijelima”. Nakon boravka u Brazilu na kvalifikacijskom susretu za SP koji je bio prekinut na samom startu, Martinez i Buendia nisu se mogli vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo jer deset dana prije povratka ne smiju biti u državi koja je u UK-u na crvenoj listi kao što su Brazil odnosno Argentina. Zato su proveli deset dana u Hrvatskoj koja u UK-u nije na crvenoj listi, već na zelenoj.

Spomenuti susret Brazil-Argentina prekinut je već u šestoj minuti zato što je utvrđeno da su četvorica argentinskih reprezentativaca, među kojima i spomenuti dvojac, prekršila pravila o izolaciji pri ulasku u Brazil. Nisu prijavili da su u prethodnih 14 dana bili u UK-u, a što bi značilo da u Brazilu moraju u 14-dnevnu izolaciju.

item - id = 1128007
related id = 0 -> 1137852
related id = 1 -> 1137847
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2021 19:22