StoryEditorOCM
Strani nogometKonačno zabio

Mbappe probio led, donio Realu važnu pobjedu; pri kraju ga zamijenio Modrić: ‘Zvijer se probudila...‘

Piše HINA, SN
1. rujna 2024. - 23:55

U četvrtom kolu španjolske La Lige nogometaši madridskog Reala su ostvarili drugu pobjedu, na domaćem terenu su pobijedili Betis 2:0.

Više od sat vremena Real se mučio, odnosno, Betis je igrao vrlo dobro. Gosti iz Seville su i prijetili, ali nisu uspjeli svladati Courtoisa i unijeti dodatni nemir kod domaćina. Potom je utakmicu riješio Kylian Mbappe s dva pogotka, u 67. i 75. minuti iz jedanaesterca, čime je Betis bio slomljen. Bili su to prvi prvenstveni pogoci Mbappea nakon dolaska u Madrid. Ranije je postigao jedan pogodak protiv Atalante u europskom Superkupu.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić zamijenio je Mbappea i zaigrao je od 85. minute.

image
Thomas Coex/Afp

Drugu pobjedu u novoj sezoni upisali su nogometaši Girone, oni su u 4. kolu na gostovanju svladali Sevillu 2-0. Girona je zasluženo slavila na Sanchez Pizjuan stadionu nakon što je prvi pogodak postigao Ivan Martin u 41. minuti. Bila je to brza i točna gostujuća akcija koju je Martin završio golom iz blizine. Sve je riješeno u u 73. minuti kada je s bijele točke pogodio Abel Ruiz za konačnih 2-0. Sevilla je i dalje bez pobjede u sezoni.

Dodajmo i kako su u Španjolskoj s oduševljenjem dočekali Mbappeovu "breakout" utakmicu, Marca je na svojoj naslovnici plasirala tekst pod nazivom: "Zvijer se probudila", pišu Sportske novosti.

image
Thomas Coex/Afp

Getafe i Real Sociedad su odigrali dvoboj bez golova pa je tako Getafe i u trećoj utakmici nove sezone remizirao. Gosti iz San Sebastiana su odigrali prvu neodlučenu utakmicu u sezoni, a u sastavu Real Sociedada nije bilo hrvatskog reprezentativca Luke Sučića.

Druge prvenstvene pobjede, u ogledima četvrtog kola, upisali su nogometaši Osasune i Alavesa. Osasuna je na domaćem terenu u Pamploni s 3-2 bila bolja od Celte, a hrvatski reprezentativac Ante Budimir je bio u udarnoj momčadi Osasune te je igrao do 77. minute. Prvi pogodak Osasuna je dala u 21. minuti. Strijelac je bio Boyomo, a asistent upravo Budimir.

image
Thomas Coex/Afp

Gosti iz Viga su brzo izjednačili, u 29. minuti je gol za 1-1 postigao Borja Iglesias. Na samom kraju prvog dijela Osasuna se vratila u vodstvo i to autogolom Domingueza, dok je Abel Bretones u 62. minuti pogodio za 3-1 i time zapečatio slavlje Osasune. U nadoknadi susreta Gomez je pogodio vlastitu mrežu, ali dalje od 2-3 Celta nije mogla.

Alaves je na domaćem terenu s 2-0 svladao Las Palmas. Već u sedmoj minuti Carlos Vicente je doveo domaćina u vodstvo, dok je u 78. Toni Martinez zabio za 2-0 i time potvrdio slavlje svoje momčadi.

Tablice omogućuje Sofascore
image
Thomas Coex/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 15:08