StoryEditorOCM
Strani nogometpremiership

Liverpool sigurnom pobjedom izbio na na vrh ljestvice, preokret Aston Ville kojom drži korak s vodećima

Piše Hina
21. rujna 2024. - 18:43

Nogometaši Liverpoola ostvarili su uvjerljivu domaću pobjedu u 5. kolu engleske Premier lige svladavši na Anfieldu Bournemouth sa 3-0, a time su privremeno i skočili na vrh prvenstvene ljestvice.

Luis Diaz je u 26. i 28. minuti pogodio mrežu za 2-0, a Darwin Nunez je u 37. minuti postavio konačnih 3-0. Liverpool ima 12 bodova, čime se izjednačio s Manchester Cityjem, ali aktualni prvak ima utakmicu manje koju će odigrati u nedjelju, kad će ugostiti Arsenal u derbiju kola.

Do 12 bodova došla je i Aston Villa koja je preokretom u Birminghamu svladala Wolverhampton Wandererse sa 3-1. Gosti su poveli u 25. minuti golom Matheusa Cunhe, a momčad Unaija Emeryja je do preokreta došla u završnoj četvrtini utakmice. Ollie Watkins je pokrenuo preokret golom za 1-1 u 73. minuti, a dovršili su da Ezri Konsa (88) i Jhon Duran (90+4).

S istovjetnih 3-1 slavila su i dva londonska kluba pred svojim navijačima. Tottenham je svladao Brentford, a Fulham je bio bolji od Newcastle Uniteda, kojem je to prvi poraz u novoj sezoni.

Prve bodove u novoj sezoni osvojili su Everton i Southampton. Everton je odigrao 1-1 na gostovanju kod Leicester Cityja, a Southampton je protiv Ipswich Towna do pete minute sučevog dodatka imao pobjedu u džepu golom Tylera Diblinga (5), da bi gostima bod donio Sam Morsy. 

U prvoj utakmici 5. kola Chelsea je kao gost svladao West Ham United sa 3-0 (2-0). Gosti su nakon manje od 20 minuta već imali prednost od 2-0 golovima Jacksona (4, 18), a konačan rezultat postavio je Palmer (47) na samom startu drugog poluvremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 18:44