StoryEditorOCM
Strani nogometšpanjolska

Lamal ‘ala Modric‘ asistirao: Barcelona nastavlja u punom sjaju, na gostovanju su natrpali do vrha mrežu Villareala

Piše Hina
22. rujna 2024. - 21:22

Nogometaši Barcelone nastavili su igrati u sjajnoj formi na startu nove sezone španjolske La Lige, u šestom kolu su pobijedili Villarreal u gostima 5-1.

Barcelona je i dalje maksimalna, ima svih šest pobjeda, odnosno, četiri boda je ispred madridskog Reala. Jedina loša vijest za Katalonce s ovog susreta je teža ozljeda koljena prvog vratara Ter Stegena.

U prvom poluvremenu po Villarreal je nezadrživ bio Robert Lewandowski koji je zabijao pogotke u 20. i 35. minuti za 2-0 gostiju. Ayoze Perez je u 38. smanjio na 1-2, ali kratkog daha je bio taj povratak domaćina.

image
Jose Jordan/AFP

U nastavku je Barcelona postigla nova tri pogotka. Prvo je Pablo Torre u 58. minuti povećao na 3-1, a potom je domaćina definitivno slomio Raphinha s dva pogotka, u u 74. i 83. minuti. Posebno treba izdvojiti asistenta Lamine Yamala za zadnji gol na susretu jer je to učinio na fantastičan način, vanjskim dijelom kopačke je poslao sjajnu dugu loptu za strijelca. Villarrealu je ovo bio premijerni ligaški poraz u novoj sezoni.

Nogometaši Athletica iz Bilbaa pobijedili su na svom San Mames stadionu Celtu 3-1. Athletic je time, barem privremeno, skočio na treće mjesto ljestvice iza Barcelone i madridskog Reala, a junak u nedjeljnoj pobjedi bio je dvostruki strijelac Gorke Guruzeta.

Već u četvrtoj minuti poveo je Athletic nakon što se u gužvi gostujućeg šesnaesterca najbolje snašao Guruzeta. U 25. minuti gosti iz Viga su izjednačili, Iago Aspas je bio precizan s bijele točke, ali Celta je ipak na odmor otišla uz rezultatski zaostatak. Opet je koban po nju bio Guruzeta koji je glavom sjajno pogodio u 39. minuti za 2-1.

U nastavku ogleda Celta je bila aktivnija, tražila je barem bod, ali do njega nije došla. Čak štoviše, Alvaro Djalo je u 80. minuti postavio konačnih 3-1 za četvrtu pobjedu Athletica u sezoni.

image
Jose Jordan/AFP

U prvom nedjeljnom susretu nije bilo pobjednika, 1-1 su odigrali nogometaši Getafea i Leganesa. Getafe je time ostao uz Las Palmas jedina momčad u La Ligi koja je i dalje bez prvenstvene pobjede. Getafeu je ovo bio četvrti remi u sezoni, a bod mu je ipak bio dovoljan da preskoči Valenciju i dođe na 18. mjesto ljestvice.

Oba su pogotka postignuta u završnom dijelu dvoboja. Poveli su gosti u 76. minuti kada je Jorge Saenz najbolje reagirao nakon prekida i iz blizine pogodio domaću mrežu. Getafe je do 1-1 stigao nakon što je Borja Mayoral realizirao jedanaesterac u 83. minuti.

U ponedjeljak se igra posljednja utakmica ovog kola, a sastaju se Betis - Mallorca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 22:31