StoryEditorOCM

Klub bivšeg hajdukovca u rasulu, igrači bacali baklje natrag na navijače, a za sve je kriv - Manchester City?

Piše SPORT SD
4. svibnja 2024. - 11:20

Troyes, nekadašnji francuski prvoligaš za kojeg igra i bivši hajdukovac Ante Palaversa, pred ispadanjem je u treću ligu. Klub je na 17. mjestu s 37 bodova, dok je Dunkerque, kojeg trebaju prestići ako žele ostati u drugom rangu, sedam bodova više.

Troyes je odlično počeo sinočnju utakmicu protiv zadnjeg Valenciennesa, otišao na poluvrijeme s 1:0. Ali, u drugom poluvremenu su gosti izjednačili, a Troyes nije uspjevao ponovno doći do vodstva.

Utakmica se bližila kraju, postajalo je sve jasnije da domaćin neće uspjeti do pobjede, te da je ispadanje u niži rang gotovo sigurno, pa su navijači u znak protesta zasuli teren bakljama.

Igrače je ponašanje navijača razljutilo, pa su počeli bacati baklje natrag na navijače, no utakmica na kraju nije dovršena. Još nije poznat konačan ishod utakmice, ali malo je vjerojatno da se situacija da spasiti.

Palaversa u posljednje vrijeme nije igrao za Troyes u Francuskoj gdje je sada član.

Manchester City, u koji je svojedobno otišao iz Hajduka i "bijelima" donio bogatstvo od 6,3 milijuna eura, u bliskim je odnosima s francuskim klubom gdje je sada Palaversa, pa je tako Ante i završio u Francuskoj.

Mnogi navijači upravo krive Manchester City i njihove vlasnike, City Football Group, za raspad. CFG je u rujnu 2020. kupio Troyes i učinio ga svojom razvojnom momčadi, a nakon inicijalnih uspjeha, stvari su krenule nizbrdo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 06:47