StoryEditor
Strani nogometveliko priznanje

Ivan Rakitić postao prvi službeni veleposlanik UEFA-ine zaklade za djecu: Svjestan sam koliko je važno vidjeti osmjeh na dječjem licu

24. veljače 2021. - 13:46
Cristina Quicler/AFP

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić postao je prvi veleposlanik  UEFA-ine zaklade za djecu koja podržava projekte za razvoj dječjih prava širom svijeta, objavila je europska krovna nogometna organizacija na svojim službenim stranicama.

Bivši hrvatski reprezentativac i trenutni član španjolskog prvoligaša Seville sudjelovat će u dobrotvornim projektima zaklade i javno promovirati njezinu ulogu.

- Jako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku, jer je važna odgovornost osvijestiti ljude da zaklada i glumci mogu puno doprinijeti na ovom području, posebno pomažući djeci da pronađu svoju sreću - rekao je Rakitić.

- Kao otac dvije kćeri, itekako sam svjestan koliko je važno vidjeti osmijeh na dječjem licu -  dodao je 32-godišnji veznjak.

Dječju zakladu UEFA vodi prvi čovjek europskog nogometa, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je, kad je imenovan prvi veleposlanik zaklade, ocijenio da je Rakitić više nego samo izuzetan nogometaš. 

- On je također čovjek koji izvan terena svojim djelovanjem želi pomoći u promicanju opipljivih promjena za boljitak drugih - rekao je Čeferin.

U pet godina otkako je osnovana UEFA-ina zaklada, oko milijun djece iskoristilo je njezinu široku paletu aktivnosti predstavljenih u sto zemalja na pet kontinenata.

Kroz sport, a posebno nogomet, UEFA-ina zaklada pomaže pružiti nadu djeci iz siromašnih obitelji kako bi mogla postići svoje ciljeve u životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 07:14