StoryEditorOCM
Strani nogometpredstavio se europi

Igrač koji je Realu postigao dva pogotka zanat je brusio u Hrvatskoj: 21-godišnja zvijezda Club Bruggea osvojila je nekoliko trofeja igrajući za klub s Rujevice

Piše Mateo Sučić/SN
3. listopada 2019. - 23:51

Emmanuel Dennis se predstavio nogometnoj Europi na najboljoj mogućoj pozornici. Kada u Ligi prvaka zabijete dva pogotka Real Madridu i to još na Bernabeuu, a igrate za Club Brugge i tek vam je 21 godina, onda takve stvari teško mogu proći ispod radara, pišu Sportske novosti.

Spominjemo ga jer ima i dodirne točke s Hrvatskom, oni koji su pratili turnire mlađih kategorija sigurno se sjećaju simpatičnih Nigerijaca iz akademije Abuja s kojom je Rijeka imala suradnju i koji su nastupali (i osvajali) turnire kao što su Kvarnerska rivijere i Mladen Ramljak.

I Dennis je bio dio tih generacija, igrao na hrvatskim travnjacima i poput mnogih suigrača brusio talent kako bi došao do razine na kojoj je danas.

I nije jedini koji je uspio. Njegov suigrač u Clubu Bruggeu je David Okereke, koji je ovog ljeta plaćen Speziji čak osam milijuna eura, a zanimljiva je priča i Jamilu Collinsa, bivšeg igrača Rijeke, Istre i Šibenika, koji je danas reprezentativac Nigerije i lijevi branič bundesligaša Paderborna...

Njihova imena samo su dokaz da su hrvatski treneri poput Borisa Pučića, Renata Pilipovića, Predraga Stilinovića i pokojnog Božidara Matijevića radili dobar posao u Nigeriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 03:10