StoryEditorOCM
Strani nogometdekanska drama

Igor Štimac se ne miri s otkazom, odlučio javno iznijeti indijsko ‘prljavo rublje‘, a sebe nazvao - Indijcem, evo plana

Piše Sport SD
20. lipnja 2024. - 11:34
India‘s Croatian coach Igor Stimac looks on before the 2026 FIFA World Cup AFC qualifiers football match between Qatar and India at the Jassim Bin Hamad Stadium in Doha on June 11, 2024. (Photo by Karim JAAFAR/AFP)Karim Jaafar/Afp

Bivši hajdukovac i hrvatski reprezentativac Igor Štimac odlučio se na nesvakdašnji potez. Nakon smjene na čelu nogometne reprezentacije Indije odlučio je javno iznijeti indijsko ‘prljavo rublje‘.

Na svome je Instagramu objavio zanimljiv poziv tamošnjim medijima.

- Dragi mji prijatelji iz indijskih medija, vjerujem da ste kao i ja pod stresom, uznemireni i zabrinuti vidjevši stanje nacionalnog nogometa protekih mjeseci. Imate svako pravo znati što je sve dovelo do toga. Ja sam pravi INDIJAC i napravio sam sve što sam mogao da pomognem. Pridružite mi se na chatu 21. lipnja u 14 sati i zadnji put otvorimo sve karte - pozvao je Štimac.

Igor Štimac dobio je otkaz nakon što su visoki dužnosnici indijskog nogometa odlučili su hrvatski trener više neće biti više izbornik. 

- Imajući na umu razočaravajući ishod kvalifikacijske kampanje seniorske muške reprezentacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2026., članovi su se jednoglasno složili da bi novi glavni trener bio najbolja pozicija da povede momčad naprijed. Sastanak je zadužio vršitelja dužnosti glavnog tajnika Satyanarayana da obavijesti dosadašnjeg glavnog trenera Igora Štimca o odluci o prekidu njegovog angažmana. Sukladno gore navedenom, Tajništvo AIFF-a izdalo je obavijest o raskidu g. Štimcu i on se razrješuje svojih obveza s trenutnim učinkom. AIFF zahvaljuje gospodinu Štimcu na njegovoj službi u reprezentaciji i želi mu puno uspjeha u budućim nastojanjima – priopćili su na službenim stranicama Indijskog nogometnog saveza.

Nakon toga uslijedio je niz kritika Štimcu u indijskim medijima, a hrvatski je stručnjak očito odluči javno otkriti što se valjalo ‘iza brda‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 11:34