StoryEditorOCM

Hajduk želi dovesti Gattusovovog pulena, ali situacija u Njemačkoj ne ide na ruku ‘bijelima‘, ovo komplicira priču

Piše Pero Smolčić
24. lipnja 2024. - 06:00

Na Poljud je stigao Gennaro Gattuso, a navijači sada čekaju da se popuni lista igrača.

Konkretnije se zasad govori o odlascima, dok dolasci još uvijek spadaju u red špekulacija, nagađanja ili informacija koje vam došapne netko od ‘dobro obaviještenih izvora‘.

image
Tobias Schwarz/Afp

Svakako je priča ljeta Edin Džeko koji je igrač Fenerbahčea, ali nekako ga mnogi ne vide u kombinacijama novog trenera turskog kluba, legendarnog Portugalca Josea Mourinha. Nadaju se navijači Hajduka kako bi Džeko mogao zaigrati utakmicu u kojoj igra Fenerbahče, ali u dresu Hajduka. Taj će se dvoboj igrati 10. srpnja, kao zadnja pripremna utakmica tijekom slovenskih priprema ‘bijelih‘. Hoće li biti i Džekina premijera u ‘bijelom‘ dresu, baš protiv svog trenutnog kluba? Bilo bi lijepo.

image
Thomas Kienzle/Afp

No, dok se čeka rasplet priče oko Džeke, pojavila se i informacija koja proteklih dana kola eterom kako je na listi Hajdukovih želja Ricardo Rodriguez (31), lijevi bek/stoper koji u Švicarskoj već godinama uživa status zvijezde. A potom i Eray Comert (26), klasični stoper, također iz Švicarske, ali on nije u sastavu reprezentacije. I on je prije nekoliko godina bio zvijezda Basela, igrao je i za Švicarsku, ali daleko je od statusa koji uživa Rodriguez.

Gattuso je Rodrigueza trenirao u Milanu, a Comerta u Valenciji i obojica su slobodni, Comertu je istekao ugovor s Valencijom, a Rodriguezu s Torinom.

No, obojica su poprilično skupi, a Rodriguez je i večeras protiv Njemačke pokazao da je i dalje u stanju privući pažnju ozbiljnih europskih klubova. Hoće li Hajduk imati novca ili šarma za privući igrača koji je u prvih 11 Švicarske?

Rodriguez je protiv Njemačke igrao vrlo dobru utakmicu i ostao na terenu svih 90 minuta. Po Sofascoreu je dobio ocjenu 6.8 i imao je 88 posto točnih dodavanja. 

image
Thomas Kienzle/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 06:02