StoryEditorOCM
Strani nogometstari prijatelji

Guardiola poludio zbog izjave Artete, svađa ne prestaje: ‘Želite rat? Sad ćemo se boriti‘

Piše SPORT SD
28. rujna 2024. - 12:17

Pep Guardiola je zatražio objašnjenje od Mikela Artete nakon što je njegov kolega iz Arsenala tvrdio da zna sve tajne Manchester Cityja.

Dvoijca Španjolaca su bliski na terenu i izvan njega nakon što je potonji proveo vrijeme radeći pod vodstvom Guardiole na Etihadu između 2016. i 2019. godine.

Otada je nastavio kao trener Arsenala i suparnik svom starom mentoru za naslov Premier lige. Proradila je i zla krv između dviju strana nakon žestokog remija prošlog vikenda (2-2).

image
Paul Ellis/Afp

Posljedice tog okršaja tutnjale su cijeli tjedan. Guardiola se žalio na Arsenalovu taktiku, a doveo je u pitanje Artetinu tvrdnju da zna sve tajne svijetloplavog kluba.

Nakon što je igrač Cityja, John Stones rekao da je Arsenal krao vrijeme i igrao nepošteno, stigao je odgovor trenera Topnika, Artete:

- Bio sam u Cityju. Bio sam ondje četiri godine. Imam sve informacije i sve znam. Vjerujte mi.

Nije prošla nezapaženo ova izjava, pogotovo u kontekstu suđenja Cityju i 115 prijava zbog zbog navodnog kršenja financijskih pravila Premier lige. Na izjavu je odgovorio i Guradiola, koji je čvrsto stao u obranu svog kluba:

image
Paul Ellis/Afp

- Možda se radi o 115 prijava zbog navodnog kršenja financijskih pravila Premier lige. Možda ima informaciju o tome, ili možda ima nešto drugo, ne znam? Sljedeći put mora točno odgovoriti što misli kad kaže da je bio ovdje.

Komentirao je i izjavu Arsenalovog braniča Gabriela:

- Gabriel je to sjajno rekao nakon utakmice. To je rat, moramo isprovocirati suparnika. Što drugo? Želite rat? Sad ćemo se boriti."

City putuje u Newcastle u prvoj utakmici vikenda, što znači da bi mogli privremeno izvući pet bodova više od Arsenala, koji kasnije tijekom dana ugošćuje Leicester.

image
Paul Ellis/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 12:23