StoryEditorOCM
Strani nogometGazzetta bez milosti

Dvojica Hrvata uvrštena u najgoru momčad prvog kruga Eura: ‘Tako je to kad se prepustite novcu, a on je probušen...‘

Piše I. R.
30. lipnja 2024. - 12:49

Hrvatska nogometna reprezentacija oprostila se od Europskog prvenstva u Njemačkoj već nakon grupne faze. Vatreni su završili na trećem mjestu u ‘skupini smrti‘ sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Izabranici Zlatka Dalića ostali su bez ijedne pobjede i sa samo dva osvojena boda. Najveći je to neuspjeh u trofejnoj Dalićevoj eri na čelu izabrane vrste.

Puno se kritika slijeva na račun naših reprezentativaca, a sada je talijanska Gazzetta dello Sport objavila najgoru momčad prvenstva prvog kruga. U nju je uvrstila dvojicu Hrvata – Dominika Livakovića i Marcela Brozovića.

image
AFP

- U Katru je hrvatski vratar bio ključna figura. U raspucavanju s bijele točke obranio je tri jedanaesterca protiv Japana, a protiv Brazila je skinuo penal Rodrygu za ulazak u polufinale. U Njemačkoj je probušen šest puta. Nije on jedini krivac, ostali su također razočarali, ali ovo nije bio onaj Livaković iz Katra – pišu Talijani.

image
AFP

Ništa blaži nisu bili ni prema Brozoviću.

- Ako mislite da je novac vrijedan rizika pada forme i konkurentnosti, onda se to naplati na velikim natjecanjima. Saudijska Arabija oduzela je Brozoviću osjećaj za pozicioniranje što je bila njegova velika kvaliteta u dresu Intera. Štoviše, on je režirao igru. U utakmici protiv Italije gledali smo ga u problemima, bez mogućnosti da igra svoj stari nogomet – kazali su za veznjaka Vatrenih.

image
Ante Čizmić/Cropix

Evo i čitave najgore momčadi prvog kruga Europskog prvenstva: Livaković (Hrvatska) - Di Lorenzo (Italija), Antonio Silva (Portugal), Porteous (Škotska), Robertson (Škotska) - Brozović (Hrvatska), Milinković-Savić (Srbija) - Griezmann (Francuska), Bellingham (Engleska), Dembele (Francuska) - Vlahović (Srbija).

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 12:50