StoryEditorOCM
Strani nogometveliki incident

Dok su navijači slavili odvijala se nevjerojatna drama: policajci izvadili pištolje, svi su gledali prema krovu stadiona

Piše SN
30. lipnja 2024. - 08:49

Nijemci rade sve kako bi Europsko prvenstvo proteklo u najboljem redu što se sigurnosti tiče, ali i dalje postoje načini kako se osiguranje može zaobići, pišu Sportske novosti.

Jedan takav način iskoristio je maskirani muškarac koji se popeo na konstrukciju krova stadiona u Dortmundu gdje se igrala utakmica između Njemačke i Danske. Ne zna se što je on radio gore, ali nakon što ga je policija uočila počela je s intervencijom.

image
AFP

Nakon što nije odgovorio na pozive da siđe, policija je izvukla pištolje dok ga je lovila po konstrukciji stadiona, a na prijetnju oružjem maskirani muškarac se predao policiji koja mu je skinula masku, stavila mu lisice i odvela u policiju. Još uvijek nije potpuno jasno kada se muškarac popeo na konstrukciju - prije, za vrijeme ili poslije utakmice. Nekoliko medija donosi različitu verziju te priče.

image
AFP

No, jasno je da se sve događalo dok je publika još uvijek bila na stadionu i slavila pobjedu Njemačke, a ovaj incident je potegnuo pitanja o sigurnosti. Ona je dovedena u pitanje i nakon utakmice između Portugala i Turske kada je čak šest ljudi utrčalo na travnjak za vrijeme utakmice. Većina njih je samo željela selfie s Cristianom Ronaldom pa nije bilo incidenata, ali je policija svejedno povećala sigurnosne mjere.

image
AFP

Njemački Bild tvrdi kako je oko 22 tisuće policajaca angažirano na osiguranju Europskog prvenstva.

Fotografije muškarca na konstrukciji stadiona pogledajte OVDJE.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 09:01