StoryEditorOCM
Strani nogometprilagodio se

Cristiano Ronaldo nije očekivao da će sezonu završiti praznih ruku, donio je važnu odluku

Piše Hina
2. lipnja 2023. - 09:27

Cristiano Ronaldo (38) priznaje da nije očekivao da će sezonu završiti praznih ruku u Al Nassru, ali portugalski napadač kaže da je sretan u Saudijskoj Arabiji i nada se da će ga druga velika imena pratiti u ligi za sljedeću kampanju.

Ronaldo je s Al Nassrom potpisao dvogodišnji ugovor za koji mediji procjenjuju da je vrijedan više od 200 milijuna eura (220,16 milijuna dolara), a debitirao je u siječnju.

Postigao je 14 golova u 16 utakmica, ali to nije bilo dovoljno da pomogne svojoj momčadi da osvoji naslov prvaka s obzirom da je Al Nassr završio drugi iza Al Ittihada.

Portugalac, koji je propustio posljednji meč zbog ozljede, rekao je da je liga bila vrlo natjecateljska, ali da je bilo mnogo prilika za rast.

"Imamo vrlo dobre momčadi, vrlo dobre arapske igrače, ali infrastrukturu - oni se moraju još malo poboljšati. Čak bi i suci, VAR sustav, trebali biti malo brži," rekao je u intervjuu za SPL.

"Ali sretan sam ovdje, želim nastaviti ovdje, nastavit ću ovdje."

Ronaldo je rekao da se prilagodio životu u klubu, iako postoje mnoge razlike u odnosu na vrijeme provedeno u Europi gdje je igrao za elitne momčadi kao što su Manchester United, Juventus i Real Madrid.

"U Europi više treniramo ujutro, a ovdje treniramo popodne, odnosno noću. Kad počne ramazan, treniramo u 10 sati navečer. Bilo je tako čudno", dodao je.

Od Ronaldovog dolaska, nekoliko drugih vrhunskih igrača povezivano je s prelaskom u saudijsku ligu, a Lionel Messi je dobio službenu ponudu da se sljedeće sezone pridruži Al-Hilalu.

Ronaldov bivši suigrač i osvajač Zlatne lopte Karim Benzema navodno je dobio ponudu od Al Ittihada vrijednu više od 100 milijuna eura.

"Ako dolaze, veliki igrači i velika imena, mladi igrači, ‘stari igrači‘, svi su dobrodošli", rekao je Ronaldo."Ako se to dogodi, liga će se malo popraviti. Godine nisu važne."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:02