StoryEditorOCM
Strani nogomet‘više od trenera‘

Apsolutna legenda nahvalila Štimca: ‘On je očinska figura, stariji brat. Tu je kad god se osjećamo ranjivo‘

Piše SPORT SD
7. studenog 2023. - 17:06

Nogomet je daleko najpopularniji sport u gotovo svim kutevima svijeta, ali njegov šarm još uvijek nekako izbjegava najmnogoljudniju zemlju svijeta, Indiju.

Kriket je sport odabira u ovoj zemlji, ali nogomet se pomalo primiče, sve je popularniji i popularniji, a reprezentacija im je zadnjih godina u hrvatskom štihu.

Naime, od 2019. godine, izbornik Indije je Igor Štimac, i ako je vjerovati izjavama njihovih igrača, Štimac je pun pogodak za tu poziciju.

Sada je FIFA objavila intervju s legendom indijske reprezentacije Sunilom Chhetrijem, u kojem je govorio o tome što bi za reprezentaciju značilo nastupati na Svjetskom prvenstvu 2026., utjecaju izbornika Igora Štimca i mnogim drugim temama.

Ako kojim slučajem ne znate tko je Sunil Chhetri, dovoljno o njemu govori podatak da je zabio više golova za reprezentaciju od Ferenca Puškaša. U 40. godini starosti još uvijek nastupa za Indiju i ne prestaje zabijati.

Kao jednog od najvrjednijih aduta koje indijski nogomet ima vidi upravo Igora Štimca:

“On je više od trenera, on je više kao očinska figura – ili stariji brat za ljude poput mene koji su fosili – svima. Taj dio svog trenerskog posla razumije i shvaća vrlo ozbiljno. Poznaje psihu, razumije kroz što igrač prolazi, što mu treba. Zato ćete vidjeti da su svi igrači jako zadovoljni s njim. Svi se ovdje osjećamo sigurno. Možete biti ranjivi, možete doći i povjeriti mu se, a to je jedna od njegovih najvećih kvaliteta."

“Ako vidite naše nastupe, četiri godine unazad i sada, svatko će vam reći da postoji dobar skok. I to je nešto što se dogodilo zbog Igora Štimca i cijele ekipe. Svi su se zajedno uključili i svi su povukli jedni druge”, pohvalio je Štimca Chhetri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 21:01