StoryEditorOCM
RukometOVO JE BRUTALNO

Majka im je Srpkinja, a otac legendarni Hrvat, braća blizanci nove su zvijezde Barcelone, evo za koju će državu igrati

Piše M. Bi.
10. lipnja 2024. - 18:19

Rukometaši Barcelone prvaci su Europe, nova je ovo titula za giganta iz Katalonije. Momčad je to prepuna zvijezda i poznatih imena, no, najveću pažnju medija dobila su 18-godišnja braća blizanci Petar i Đorđe Cikuša-Jeličić kao najmlađi igrači Barce koji su osvojili Ligu prvaka.

Petar i Đorđe rođeni su u Španjolskoj 2005. godine, otac im je Hrvat Zoran Cikuša, inače legendarni rukometaš bjelovarskog Partizana, a majka im je Srpkinja Tatjana Jeličić.

Petar igra srednjeg vanjskog, dok je Đorđe nominalno na desnom beku, ali se jako dobro snalazi na sve tri vanjske pozicije. Obojica su potpisala ugovor s Barcelonom do 2027. godine, uz to su i velike nade španjolske reprezentacije za koju će igrati.

Priču o taletniranoj braći objavio je Mundo Deportivo pod naslovom "Ovo je brutalno"

Petar nije krio oduševljenje zbog titule:

- Ovo je nevjerovatno, brutalno. Ne znam kako se ovo dogodilo nekome s navršenih tek 18 godina. Ovo me tjera raditi još jače i da vjerujem u sebe. S obje noge sam na zemlji i radom mogu sve.

Pohvale je dobio i od trenera Carlosa Ortege.

- Šta više možete očekivati od 18-godišnjeg klinca koji je prošle godine igrao za mladu momčad? Nije lako doći u Barcelonu i igrati sa samo 18 godina. Đorđe ima bolje navike od Petra, a obojica puno pomažu momčadi - rekao je Ortega.

image

Đorđe Cikuša Jeličić

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 18:20