StoryEditorOCM
Rukometinfarktna završnica

Izbornik Sigurdsson se iznervirao pa otkrio: Japanci su me natjerali da promijenim nešto

Piše Dražen Pinević/SN
27. srpnja 2024. - 17:33
Pariz, 270724. OI 2024: RUKOMET Hrvatska - Japan utakmica 1. kola kvalifikacijske skupine A. Na fotografiji: Dagur Sigurdsson.Tom Dubravec/Cropix

Kakva utakmica i kakva pobjeda na startu olimpijskog turnira protiv Japana. Da smo imali -6 protiv Francuske u 45. minuti, teško da bismo stigli. No, na sreću imali smo Japan koji je ponudio šansu.

Izbornik Dagur Sigurdsson dobro se iznervirao na klupi, makar naizgled djeluje hladno.

- Najvažnija je pobjeda. Teško nam je bilo doći do nje. Imali smo dobar početak, dobre vratare, a onda smo u drugog dijelu prvog poluvremena napravili previše grešaka, previše promašili i Japan je došao u veliku priliku. Nakon toga smo morali riskirati, mijenjali smo obranu u kojoj je Duvnjak povukao, Kuzmanović je dao svoj obol na golu, išli smo sa 7 na 6 u rizik i na kraju nam se isplatilo. Nije jednostavno pobjeđivati na Olimpijskim igrama, a mi smo pokazali puno nervoze, no vjerujem da će dalje biti bolje.

Kakav je dojam na vas ostavio Japan?

- Sjajan, jako sam ponosan na našu suradnju proteklih sedam godina - zaključio je izbornik hrvatskih rukometaša.

- Nije bilo lako za gledati, tipična prva utakmica, nismo se snašli na njihovu brzinu. Bili su brži i agilniji u prvom poluvremenu, ali uspjeli smo preokrenuti. Kako? Jednostavno smo se pojavili na terenu. Nažalost nam je trebalo dugo, ali sretna i spretna pobjeda i dobra opomena - kazao je Duvnjak za HRT pa malo zastao:

- Dobro, možda ne opomena, ali ovo su Olimpijske igre u svaki protivnik je težak. Moramo se uvijek bacati na glavu.

Pobjedonosni pogodak?

- Velika pohvala za Ivana. Napad prije imao je priliku i promašio, ali je uzeo stvari u svoje ruke. To rade samo pravi, vrhunski igrači, on je pogodio i zaslužio.

- Rupa? Definitivno je puno, bili smo u grču, prva utakmica na Olimpijskim je grč, probili smo led, što se tiče crnih minuta, bitno je da to ne ode u 10-15 minuta, nego smanjimo na minimum. Onda ćemo imati šansu

Slovenija u ponedjeljak?

- Pogledao sam ih prvo poluvrijeme protiv Španjolske, odigrali su fenomenalno, odlična reprezentacija, jako dobro se poznajemo, mi njih, oni nas

Kakva je ovo momčad?

- Odlična. Odlični dečki, fenomenalni sportaši, rukometaši. Pred njima je definitivno budućnost. Ovakve utakmice će im puno značiti u karijeri, guštam s njima. Nadam se da ćemo na prvim OI, neću govoriti o medalji, nego da uživaju i skupljaju iskustvo za karijeru koje će im trebati

Komentar o dvoboju dao je i Lovro Mihić, koji je u pobjedi Hrvatske ugradio četiri pogotka, i to u vrlo važnim trenucima.

- Jako mi je drago da smo na kraju uspjeli pobijediti utakmicu koja je bila iznimno teška kad su se odvojili. Znali smo ako odigramo na viskom nivou, da ćemo ih stići. Uspjeli su se odvojiti, ali vratili smo se i pobijedili - kazalo je hrvatsko lijevo krilo.

- Otvaranje turnira uvijek je teško, pogotovo za nas koji smo prepuni debitanata. Mislim da će sad biti lakše dalje.

Luka Cindrić je dodao:

- Očekivana utakmica. Prva utakmica, dodatna nervoza, još Japanci, ekipa koja je sigurno nezgodna. Skupili smo glavu, na poluvremenu smo dogovorili što ćemo igrati, dali smo sve od sebe i zaslužili tu pobjedu.

- Što je bilo presudno? Definitivno borbenost i odustajanje, bilo je pet-šest razlike, prije nam se događalo da se teško vraćamo ako rano dođemo u zaostatak. Sazreli smo kao ekipa, utakmica se igra 60 minuta, treba se boriti do kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:52