StoryEditorOCM
RukometSIROVE STRASTI

Zbog sudaca pala i tučnjava u hotelu! Francuzi se vratili na mjesto nesreće, bit će ‘veselo‘...

Piše Marko Bilić
28. siječnja 2024. - 12:46

Rado kažemo da su utakmice naših rukometaša s Francuzima - klasik. I jesu. Ali, isto su i sudari Francuza s Dancima, od nas još trofejnijih. Večeras se u Kolnu igra finale Europskog prvenstva, očekivano finale najvećih favorita po mišljenju svih, pa i kladionica.

Uvijek volimo baciti oko što kažu bookmakeri, kakva su njihova predviđanja... Tako i za ovaj finale. A favoriti su, kažu, Danci. Na njih je kvota 2.50, na Francuze 3.20.

Dakle, očekivano finale. Trostruki uzastopni svjetski prvak Danska kontra olimpijskog pobjednika Francuske. Meč kojega mnogi vide i kao sudar najvećih zvijezda Mikkela Hansena i Nikole Karabatića. Još jedan klasik, onaj igrački. Kao nekada između našeg Ivana Balića i Karabatića.

image

... i Francuzi se vesele

Afp

Danci od početka tutnje Njemačkom, na poraz protiv Slovenaca u, za njih, nebitnoj utakmici, nećemo obraćati pažnju. Francuzi su, pak, prošli kalvariju u polufinalu sa Šveđanima, o golu Elohima Prandija s 12 metra u posljednoj sekundi još će se dugo pričati. Komentari se kreću od "najljepšeg gola svih vremena" do "najveće sudačke krađe svih vremena".

Francuzi u Kolnu imaju dodatni motiv. Kako se kolega Dražen Pinević iz Sportskih novosti zgodno prisjetio, na Svjetskom prvenstvu 2007. godine isto u Kolnu, ono kad smo mi s devet pobjeda i samo jednim porazom na kraju bili tek peti, švedski suci "poderali su" ih u polufinalu protiv domaćina Njemačke. Strasti su bile jako uzavrele, pa je poslije došlo do tučnjave čelnih ljudi saveza Francuske i Njemačke, čak i po hotelu...

Bit će veselo večeras... Početak je u 17.45 sati.

image

Mikkel Hansen

Afp
image

Nikola Karabatić

Ante Čizmić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:31