StoryEditorOCM
OstaloAIDA

Zlato i srebro sa svjetskog prvenstva u ronjenju na dah stižu u Hrvatsku! Odlični Riječani, zapažen i Splićanin

Piše JOŠKO DADIĆ
11. rujna 2024. - 09:42

Prije nekoliko dana započelo je AIDA svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah na Korzici, te je završila prva disciplina - ronjenje bez peraja.

U toj su disciplini riječki ronioci Vitomir Maričić i Petar Klovar jedni od najboljih na svijetu. Ove godine uz malo sreće, uspjeli su obraniti prošlogodišnje srebro i zlato, nakon što se ruski šampion nije uspio dokopat površine. Naime, u svim disciplinama, ronioci dan prije nastupa tajno najavjulju dubinu koju onda moraju i opravdati.

Najdublji zaron najavio je Rus Alexey Molchanov, međutim, nije ga uspio ostvariti zbog gubitka svijesti malo ispod površine. To je otvorilo priliku za Klovara i Maričića, koji su je rutinski iskoristili te zaronima vrijednim 89 i 82 boda osigurali zlatnu i srebrnu medalju u prvoj disciplini natjecanja.

Hrvatska reprezentacija nastupa u Francuskoj kao najbrojnija ekipa iza domaćina, a zapaženi debi imao je Toma Čelar iz Splita koji je zaronio 50 metara u ovoj disciplini u svojem prvom zaronu na svjetskim prvenstvima.

Ostatak reprezentacije čine Sanda Delija, Donat Faraguna, Budimir Šobat, Aron Gradištanec i Andre Grce. Idući dani biti će izazovni zbog losih vremenskih uvjeta, a slijede discipline s perajama!

image

Vitomir Maričić u zaronu

Slobodna Dalmacija
image

Prizor od kojeg zastaje dah

Slobodna Dalmacija
image

Vitomir Maričić u zaronu

Slobodna Dalmacija
image

Hrvatski ronioci na dah

Slobodna Dalmacija
image

Hrvatski ronioci ponovili su svjetski uspjeh

Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 09:42