StoryEditorOCM
Ostalovruća tema

Zlatko Mateša oduševljen Sinkovićima, komentirao i slučaj oca Barbare Matić: ‘Našli smo odvjetnika, radimo što možemo‘

Piše Hrvoje Slišković/JL
2. kolovoza 2024. - 13:22

Što su samo izveli braća Martin i Valent Sinković... Oko 500 metara prije cilja bili su na četvrtoj poziciji s dvije i pol sekunde zaostatka za vodećim Britancima. A onda su pokazali zašto su zaslužili mjestu u olimpijskoj besmrtnosti. Osvojili su novu zlatnu medalju i obranili naslov olimpijskih prvaka! Sve je s tribina gledao i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša koji se nakon utrke osvrnuo na fantastični tjedan hrvatskog sporta u Parizu.

- Prvi tjedan možemo biti više nego zadovoljni. Nižu se fantastični rezultati. Zlato u džudu, zlato u veslanju, bronca u streljaštvu. Mislim da možemo biti i više nego zadovoljni. Sutra ćemo vidjeti hoće li Donna biti srebrna ili zlatna, ali ona je čudo. Čudo! Još je puno pred nama. Jako mi je žao Fantela jučer. Oba plova su poništena, a imali su medalju. Nadam se da će danas uspjeti.

Što kažete na Sinkoviće?

- To nije normalno. Gledali smo taktički, kad su dodali ‘gas‘, kad se broj zaveslaja povećao na 44 ili 45, to je glisiranje. S Bralićem su se dobro taktički pripremili i ‘uništili‘ su konkurenciju.

Jeste li razgovarali s Damirom Martinom? Je li ovo stvarno kraj njegove karijere?

- Ne, mislim da je prerano za takve razgovore. Prije svega moramo proslaviti Valentov rođendan, a onda ćemo dalje vidjeti što će biti.

Sinkovići su ušli u sportski Panteon?

- Davno su oni tu ušli. Ovo je olimpijska besmrtnost.

image

Valent i Martin Sinković obranili su naslov olimpijskih prvaka

Tom Dubravec/Cropix

Pratili ste ih svugdje, gledali utrke. Je li ovo bila njihova najnapetija koju ste gledali?

- Da, definitivno. Ali zato jer je taktički bila takva. Kada na 750 metara od cilja povećate broj zaveslaja, onda vidite što su oni zamislili. To je Bralićeva taktika, on je čudo.

Hrvatska ima već četiri medalje. Nije loše za prvi tjedan...

- Ne da nije loše, nego je jako dobro. Žao mi je što su jučer Fantelama dva plova poništena jer to bi bila sigurno peta medalja. Ali vidjet ćemo danas, možda se ponovi.

image

Barbara Matić osvojila je prvo zlato Hrvatske u Parizu

Tom Dubravec/Cropix

Jučer je raspoloženje pokvarila vijest o ocu Barbare Matić kojega je volonterka optužila da ju je poljubio. Sve se navodno dogodilo u euforiji slavlja kada je Barbara izborila medalju. Boris Matić je sam otišao u policijsku stanicu gdje čeka rasplet ove zamršene situacije. Sve je kratko prokomentirao i Mateša.

- Stvari se događaju van naše kontrole. Barbarin otac nije dio Hrvatskog olimpijskog odbora, niti našeg izaslanstva, ali mi imamo moralnu obvezu pomoći ocu naše zlatne olimpijke koji se našao u pomalo konfuznoj situaciji. Radimo sve da mu pomognemo. To je naša moralna obveza prema njoj i obitelji.

Na koji način pomažete?

- Gospodin Krajač je stalno prisutan, u kontaktu s njim. U suradnji s Veleposlanstvom smo angažirali odvjetnika. Svi naši ljudi koji mogu nešto doprinijeti su tamo, tako da je to vrlo konkretna pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 22:25