StoryEditorOCM
Ostaloomiš na nogama

Večeras u Ciboni pada odluka o prvaku. Očekuje se ludnica kakvu nijedan dvoranski sport ne može ponuditi

Piše SN
17. svibnja 2024. - 15:18

U uzbudljivoj četvrtoj utakmici finalne serije Supersport HMNL-a, Dinamo je u Omišu nakon šesteraca svladao Olmissum i vratio seriju u Zagreb za posljednju petu utakmicu. Sezona najpraćenijeg dvoranskog sporta u Hrvatskoj će tako dobiti najbolji mogući epilog - majstoricu u rasprodanoj Ciboni. Uoči velike utakmice u kojoj ćemo dobiti odgovor hoće li Olmissum doći do trećeg naslova u povijesti ili će Dinamo obraniti naslov, popričali smo s trenerom Olmissuma Franom Despotovićem i trenerom Dinama Matijom Đulvatom, pišu Sportske novosti.

Kada je Olmissum poveo 2:0, činilo se da domaćini idu prema trećoj pobjedi i trećoj tituli naslova prvaka, ali se momčad Dinama uspjela vratiti.

- Da pri vodstvu 2:0 (u tom trenu 10:0 u nizu), izvana je izgledalo da naslov ide prema Ribnjaku. Mi iznutra smo znali da nije gotovo jer je Futsal Dinamo ušao u utakmicu odlučno i sa željom. U futsalu jedna greška preokrene momentum. Moj posao je vratiti ekipu na pravi put. Teško ili ne, mora se!, jasan je trener momčadi iz Omiša.

Zagrebačka atmosfera

Olmissum je i prošle sezone iskusio vatrenu zagrebačku atmosferu. Lani se u njoj nisu najbolje snašli, dok ove sezone puno bolje igraju u gostima. Stoga se u Omišu nadaju novoj gostujućoj pobjedi koja bi značila i naslov prvaka.

image
Božidar Vukicčević/Cropix
image
Božidar Vukicčević/Cropix

- Nisam bio u klubu lani, a bilo je i dosta promjena. Vjerujem da je igračima koji su tu bili lani to prošlosezonsko iskustvo pomoglo, kratak je Despotović.

Dinamo i Olmissum su u protekle dvije sezone odigrali pregršt utakmica. Tako je u petoj utakmici ovogodišnje finalne serije teško očekivati prevelika iznenađenja.

- Ja mogu pričati samo o ovoj sezoni, mislim da iznenađenja nema. Jako se dobro poznajemo. Na početku sezone Futsal Dinamo je imao dominaciju, ali u finalnoj seriji smo pokazali da smo narasli i da smo dostojan suparnik, zaključio je trener Olmissuma.

S druge strane čekat će momčad Futsal Dinama. Osokoljeni velikom pobjedom u Omišu i punom dvoranom, momci Matije Đulvata u dobroj atmosferi dočekuju Olmissum.

- Četvrta utakmica je pružila sve što jedan gledatelj može tražiti od utakmice, preokret, šanse, žute i crvene kartone, produžetke, šesterce, emocije. Na kraju je netko morao pobijediti, ali mislim da će svi reći kako su prisustvovali spektaklu. Sigurno da nam je to veliki poticaj za dalje, poručio je Đulvat.

Način za preokret

Dinamo se ove sezone u doigravanju često nalazio u zaostatku, no gotovo svaki puta su pronalazili način za preokret. Ništa drugačije nije bilo ni u četvrtoj utakmici.

- Mislim da na 2:0 nije bilo gotovo, Dinamo je ekipa koja se nikada ne predaje, znali smo da je potreban jedan gol da se upali iskra, svjesni smo bili da će nas trenutak doći ako nastavimo vjerovati i igrati.

Bit će ovo već 11. utakmica Dinama i Olmissuma u posljednjih godinu dana.

image
Božidar Vukicčević/Cropix

- Svaka utakmica s Olmissumom je priča za sebe. Dvije ekipe koje se odlično poznaju i koje su jako kvalitetne tako da sitnice presuđuju u našim dvobojima, nadam se da će u petak te sitnice prevagnuti na našu stranu.

Dinamovi navijači su u rekordnom roku razgrabili ulaznice za petu, odlučujuću utakmicu. Svi još pamte kadrove iz prošle godine kada je Dinamo u ludoj atmosferi osvojio svoj prvi naslov prvaka.

- Dvorana će biti krcata, a naši navijači će prirediti atmosferu koja ne postoji nigdje drugdje. Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i da ih razveselimo, ali svjesni smo da nas čeka težak posao i da moramo biti najbolji do sada, zaključio je Đulvat.

Sve u svemu, čeka nas još jedan spektakl u rasprodanoj Ciboni te atmosfera koja je teško usporediva s bilo čime u svijetu futsala. Dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj će odlučiti o naslovu prvaka. Nešto što niti jedan drugi dvoranski sport u Hrvatskoj ne može ponuditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 05:42