StoryEditorOCM
Ostalostravičan napad

Tužne vijesti, preminula olimpijka, brutalno je napadnuta prije nekoliko dana

Piše Sport SD
5. rujna 2024. - 09:08

Tužne vijesti, nekoliko dana nakon stravičnog napada preminula je 33-godišnja maratonka iz Ugande, Rebecca Cheptegei. Vlasti u sjeverozapadnoj Keniji, gdje je Cheptegei živjela i trenirala, izjavile su da je napadnuta nakon što se vratila kući iz crkve.

Član bolničkog osoblja izjavio je za Agence France Presse da se njezino stanje pogoršalo nakon što je ‘razvila bakterijsku infekciju sepsom‘.

Oglasio se i predsjednik Olimpijskog odbora Ugande Donald Rukare.

- Saznali smo tužnu vijest o smrti naše olimpijske atletičarke Rebecce Cheptegei nakon nasilnog napada njezinog dečka, neka joj duša počiva u miru i oštro osuđujemo nasilje nad ženama. Ovo je bio kukavički i besmislen čin koji je doveo do gubitka velike sportašice. Njezino nasljeđe će živjeti, napisao je Rukare na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Cheptegei je završila u bolnici prije nekoliko dana nakon što joj je partner Dickson Ndiema u nedjelju nanio teške opekline. Rebecca i Dickson posvađali su se oko zemljišta u Keniji, a muškarac ju je zatim polio benzinom i zapalio. 

Izvješće lokalnog poglavara govori o svjedočanstvima susjeda, koji kažu da se iz Rebeccine kuće mogla čuti glasna vika, a svađa je završila divljačkim Dicksonovim činom. 

Nažalost, ovo nije prvi put da Uganda svjedoči grozotama u domu sportaša i sportašica. Godine 2023. ugandski olimpijski trkač i trkač s preponama Benjamin Kiplagat pronađen je mrtav s ubodnim ranama. Godinu ranije bahreinska atletičarka Damaris Muthee (rođena u Keniji) pronađena je mrtva u svom tomu te je obdukcija kasnije potvrdila da je zadavljena.

Rebecca Cheptegei ove je godine završila na 44. mjestu na maratonu Olimpijskih igara u Parizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49