StoryEditorOCM
Ostaloulaz besplatan

Svi putevi vode na Gripe: rezervirajte popodne za futsal, Split očekuje protivnik koji konkurira za naslov

Piše Sport SD
24. srpnja 2023. - 13:28

Ponedjeljak je rezerviran za četvrtfinala 13. Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu. Nakon stopostotnog učinka u grupnoj fazi natjecanja (tri pobjede u tri utakmice), pred momčadi Sveučilišta u Splitu četvrtfinale je protiv portugalskog Sveučilišta Minho, dok će ostali hrvatski predstavnici: momčadi Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays odmjeriti snage u međusobnom dvoboju za prolazak među četiri najbolje momčadi sveučilišnih futsalera.

Mjesto radnje je dobro poznata Mala dvoranana Gripama. Prvi će na teren predstavnici zagrebačkih ekipa u 17:00h, dok će domaćin protiv Portugalaca igrati u 19:00 sati.

- Ponedjeljak je što znači da kreće knock-out sistem, četvrtfinale Europskog prvenstva. Očekuje nas zahtjevan protivnik, jedan od favorita za naslov. Bili smo ozbiljnii maksimalno fokusirani od prvog treninga, od prve utakmice i tako ćemo nastaviti i dalje. Čast nam je što smo dio ove akademske sportske zajednice i sigurno da nam je i to što smo domaćini motiv više, najavio je izbornik Splićana Duško Martinac.

Sveučilišna reprezentacija Splita sastavljena je od mladića čvrstog karaktera, uspješnih studenata sportaša koji su nakon završetka ispitnih rokova nastavili slatke fakultetske obveze na terenu. Igrači Minha su većinom nositelji igre futsal kluba Braga, koji igra važnu ulogu u jakoj portugalskoj ligi. Futsaleri iz Zagreba pak, aktivni su igrači 1. HMNL od kojih su mnogi i aktualni prvaci Hrvatske. Uz preko 500 natjecatelja kojima je Split drugi dom zadnjih nekoliko dana te sve lijepe riječi koje usred turističke sezone svakodnevno stižu na adresu organizatora, domaćin je posebno inspiriran da zaokruži ovu priču na najljepši način.

Futsal poslastice su na vidiku. Podrška navijača bila je i ostala neupitna. Uz visoke vanjske temperature, atmosfera u Maloj dvorani podignut će još koji stupanj i vjerujemo, nositi Splićane do povijesnih trenutaka. Budite i vi dio ove priče na Gripama. Ulaz je slobodan, a u slučaju da ste spriječeni doći, imamo rješenje jer livestream vas čekana YouTube kanalu Unisport TV.

image
Unisport ST
image
Unisport ST
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 12:57