StoryEditorOCM
Ostalosportsko penjanje

Sjajne vijesti s Poljuda! Slovenci su nas počeli primjećivati: mlada Mara osvojila srebro, pogledajte doček...

Piše Sport SD
22. svibnja 2024. - 17:27

Veliki uspjeh ostvarili su penjači splitskog Marulianusa na natjecanju u austrijskom Grazu. Mara Matutinović osvojila je srebrnu medalju u jakoj i brojnoj ‘Youth B‘ kategoriji. U finale je ušla kao drugoplasirana, a potom se na krilima gromoglasne podrške s tribina zadržala na tom mjestu u odlučujućem krugu. A tek joj je 15 godina... Za nju će se, dakle, još itekako čuti.

Rođena je, dakle, 2009., a sportskim penjanjem se počela baviti 2015. Od prvog dana trenira je Anamarija Marović, dok im se prije tri godine pridružio i Luka Trumbić. Prvo zlato na državnom prvenstvu osvojila je 2017., a najsjajnije odličje pripalo joj je i godinu kasnije na međunarodnom natjecanju u Zagrebu.

image
SPK Marulianus

Za hrvatsku reprezentaciju u sportskom penjanju čiji je izbornik Luka Kivela prvi put je nastupila prošle godine u Litvi, a iste godine ušla je u polufinale u Njemačkoj. Ove godine bila je u finalu Europskog kupa u Portugalu, dok je kao kruna došla srebrna medalja iz Austrije.

Pogledajte tko se penje pod istočnom tribinom Poljuda: Lovre je ‘izdominirao‘ konkurenciju, završen Boulder kup

Mara je inače učenica V gimnazije Vladimir Nazor. Sljedeći cilj joj je, kako kaže, ući u finale Svjetskog juniorskog kupa koji je na rasporedu u Kini ovog kolovoza. Otkrila je i koja joj je omiljena disciplina, a riječ je o boulderu.

Tek nekoliko dana nakon povratka iz Austrije Mara je nastupila na Državnom prvenstvu u disciplini težinsko za mlađe juniorke. Marulianus je na tom prvenstvu ukupno uzeo 12 medalja u disciplini težinsko i 11 u disciplini brzinsko.

image
Grgur Čulina

Vratimo se na trenutak ponovno u Graz. Vrijedi spomenuti i Eni Malenica koja je ušla u finale u kategoriji ‘Juniors Female‘ te na koncu osvojila sjajno sedmo mjesto. Brojna je bila Marulova delegacija. Penjali su još Lovre Čulić, Niko Jurić, Darian Duka, Nora Mladenović i Lena Roglić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 11:57