StoryEditorOCM
Ostaloponovno do zlata

Sinkovići grabe prema novoj medalji na Olimpijskim igrama, pobjeda u kvalifikacijama za njih je tek zagrijavanje

Piše Hina
28. srpnja 2024. - 11:41

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u polufinale dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Parizu u nedjelju 

Braća Sinković su svoje četvrte olimpijske igre otvorili pobjedom, u svojoj kvalifikacijskoj skupini bili su prvi s vremenom  6:35.28, dok su drugi bili Rumunji Florin Arteni i Florin Sorin Lehaci (6:40.29), a treća litvanska posada (6:44.59)  

Polufinale je na rasporedu u srijedu 31.srpnja s početkom u 10.34 sati. Sinkovići su prošle Olimpijske igre u Tokiju osvojili zlato, a ove kvlifikacije su odradili tek kao zagrijavanje. 

- Jako smo zadovoljni, dobro smo odveslali utrku. Nismo ništa silili u startu, nego smo kroz sredinu utrke htjeli odraditi što bolje i prezadovoljni smo. Očekivali smo više od Rumunja, ali tko zna kakvi će biti u polufinalu. Sada znamo što treba raditi dalje, imamo iskustva i jedva čekamo polufinale i finale – rekao je Valent Sinković, a brat Martin je dodao:

- Prva utrka ove godine da mogu reći da sam skroz zadovoljan i to mi jako drago. Vidjet ćemo u polufinalu, druge grupe su bile dosta gušće i neće biti ovako lagano. Trebat će još bolje odveslati, ali vjerujem da možemo i pokazali smo sada da smo opet u borbi za vrh i vjerujem da ćemo se boriti za zlato!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:50