StoryEditorOCM
Ostaloiznenađenje

Senzacija svih senzacija na SP-u, ogroman favorit ispao. Može li Hrvatska napraviti isto Argentini?

Piše SPORT SD, HINA
25. rujna 2024. - 17:59

Reprezentacija Venezuele kreirala je veliko iznenađenje u osmini finala Svjetskog prvenstva u futsalu, koje se održava u Uzbekistanu, s 2-1 je pobijedila Španjolsku.

Španjolci su bili jedni od glavnih favorita za medalje, a ta nacija iza sebe na svjetskim prvenstvima ima dva zlata, tri srebra i jednu brončanu medalju. Ovaj put Španjolci su zastali već u osmini finala, a Venezuela će u četvrtfinalu igrati protiv Ukrajine.

Venezuela je povela u 13. minuti golom Villalobosa, dok je Gomez izjednačio na početku drugog poluvremena. Gol vrijedan četvrtfinala i velikog iznenađenja postigao je Carreno, minutu i 20 sekundi prije kraja.

Ogroman favorit bila je Španjolska, koeficijent se na nju prije početka susreta kretao oko 1.05, dok je na pobjedu Venezuele bio oko 15. Ali, to je sport, lopta je okrugla, vole mnogi reći. Svejedno, najveće je ovo iznenađenje Svjetskog prvenstva do sada.

Dan ranije su reprezentacije Brazila i Ukrajine kao prve izborile četvrtfinale. Brazil je s uvjerljivih 5-0 pobijedio Kostariku, dok je Ukrajina četvrtfinale izborila nakon 3-1 pobjede protiv Nizozemske.

Hrvatska utakmicu osmine finala igra u petak protiv Argentine, a tog će se dana još za četvrtfinale boriti Francuska i Tajland. U četvrtak igraju Iran - Maroko i Portugal - Kazahstan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 18:15