StoryEditorOCM
Ostalopravi potez

Šahovski klub Petar Žaja Aržano osvojio Kup županije Splitsko-dalmatinske

Piše Sport SD
20. ožujka 2023. - 16:12

Cista Provo bila je domaćin ekipnog šahovskog Kupa Splitsko-dalmatinske županije.  Zajedničkom organizacijom ŠSSDŽ, Š.K. Petar Žaja Aržano i K.U.Š.U. Cista Velika održano je natjecanje s dosad najvećim brojem ekipa, njih jedanaest na po četiri ploče, s ukupno prijavljenih 54 igrača.

Nakon grčevite borbe u pet kola i deset sati igre iznjedrio se pobjednik, a to je ove godine ekipa iz Aržana,  Š.K. Petar Žaja prvi puta osvojila je ovaj važan trofej i ostvario plasman na Finale Kupa Hrvatske koji će se igrati početkom svibnja u Malom Lošinju. Iza ŠK Petar Žaja iz Aržano, poredali su se Hvar, Omiš, Makarska, Knez Mislav Podstrana, Imota Imotski …. Zanimljivo je da su prvi put na Kupu nastupili i šahisti ŠKGO Marjan koji su osnovali gluhonjemi šahisti iz naše Županije.

Cista Provo se i ovaj put istakao kao uzoran domaćin, osigurao je idealne uvjete za sve sudionike, a po završetku natjecanja zajedno sa sponzorima Kupa sve se nastavilo ugodnim druženjem.

Slijedi odigravanje prva tri kola 2. lige u terminu od 24 do 26. ožujka u Podstrani, a 6. svibnja će se odigrati 18. međunarodni memorijalni turnir Petar Žaja Aržano koji će se održati u Osnovnoj školi Josip Jović Aržano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 20:22