StoryEditorOCM

Prije nekoliko mjeseci oživljavan na terenu nakon zatajenja srca, a sada dobio dopuštenje za povratak u puni trening

Piše Hina
18. travnja 2023. - 20:00

Igrač američkog nogometa Damar Hamlin, koji je član NFL momčadi Buffalo Bills, dobio je dopuštenje liječnika za povratak treninzima, iako je početkom godine morao biti oživljavan na terenu, nakon što mu je prestalo kucati srce. 

Tijekom dvoboja sa Cincinnati Bengalsima, koji je igran 2. siječnja, Hamlin se srušio na teren nakon jedne uspješne obrambene akcije. Odmah mu je pružena hitna liječnička pomoć i postupkom oživljavanja ponovno mu je uspostavljen srčani ritam.

Scene viđene na stadionu u Cincinnatiju bile su vrlo slične onima s Parken stadiona u Kopenhagenu, kad se na Europskom nogometnom prvenstvu, u lipnju 2021., na terenu srušio kapetan danske reprezentacije Christian Eriksen.

Danac je također prošao postupak oživljavanja, a pod kožu mu je ugrađen minijaturni defibrilator. Nakon višemjesečnog oporavka Eriksen se vratio nogometu na najvišoj razini.

Kao što je to bio slučaj s Eriksenom, i 25-godišnji Hamlin je tijekom oporavka bio zatrpan porukama podrške širom svijeta.

"Dobio je dopuštenje za povratak u puni trening, baš kao i bilo koji drugi igrač koji se vraća nakon ozljede", izjavio je glavni menadžer Billsa Brandon Bean u poruci objavljenoj na Twitteru.

Bean je dodao da su tri specijalista bili jedinstveni u ocjeni da je Hamlin spreman za povratak svim aktivnostima.

Prije samo tri mjeseca, kad je u kritičnom stanju dopremljen u bolnicu u Cincinnatiju i morao biti priključen na respirator, takav se rasplet činio gotovo nemogućim, s obzirom na fizičku zahtjevnost i brutalnost sporta kojim se obrambeni igrač Buffalo Billsa bavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 05:27