StoryEditorOCM
Ostalodugo je šutjela

Potresna ispovijest Amerikanke hrvatskog porijekla: ‘Osjetila sam kako mu prst ide u moju vaginu‘

Piše SPORT SD
20. ožujka 2023. - 10:45

Dugoprugašica Kara Goucher (44) u svojoj je knjizi po imenu ‘Najduža utrka‘ ispričala stravične detalje zlostavljanja koje je pretrpjela od strane svog trenera Alberta Salazara. Još prije nekoliko godina optužila ga je za seksualno zlostavljanje, a sada je u javnost iznijela jezive pojedinosti kojima je potresla atletski svijet, pišu Sportske novosti.

Kćer hrvatskog imigranta Mirka Grgasa nastupila je za američku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012., a najveći uspjeh u karijeri joj je svjetsko zlato 2007. u Ateni na 10.000 metara.

Nakon diplome 2001. godine u Coloradu Goucher je pozvana da se pridruži Nikeovom elitnom trkačkom projektu Oregon u Portlandu gdje joj je trener bio upravo Salazar.

"Alberto je bio tako moćan i nitko nije ništa dovodio u pitanje, a Nike je bio najveći brend sportske opreme na svijetu. Povjeravali smo Albertu svoje živote i svoje karijere", otkrila je Goucher.

U knjizi je, između ostaloga otkrila kako ju je u Lisabonu Salazar masirao i pripremao za utrku.

"Prilikom masaže je bez ikakvih riječi, upozorenja ili objašnjenja njegov prst ušao u moju vaginu. Mislila sam da nema šanse da me tako dira, da je samo loš maser, ali stvarno sam bila paralizirana i nisam znala što reći i kako prihvatiti to što mi se događa. Posljednji put kada sam osjetila da njegov prst ide tamo gdje ne bi nikad trebao, osjećala sam se tako neugodno da sam napustila Projekt Oregon i nikad o tome nisam govorila", otkrila je Goucher.

Dugo je šutjela o svemu i spomenute incidente povjerila samo suprugu Benu, a kasnije je s nekoliko drugih atletičarki progovorila o svemu. Salazar je optužen za seksualno zlostavljanje i dopingiranje svojih atletičarki, a nakon prvotne suspenzije na 4 godine USADA ga je potom doživotno suspendirala iz atletike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 19:13