StoryEditorOCM
Ostaloprvi dan natjecanja

Počelo je prvenstvo Hrvatske u boksu za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama u Kutini

Piše SPORT SD
23. veljače 2024. - 18:14

U Športskom centru Kutina počelo je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama (22. – 25. veljače 2024.) u izvršnoj organizaciji BK Kutina na kojem sudjeluje više od 120 mladih boksačica i boksača.

Prvog dana natjecanja održani su mečevi osmine finala u kategorijama do 63,5 kg i 75 kg mlađih seniora. Najzanimljiviji su bili mečevi u kategoriji mlađih seniora do 75 kg. Ždrijeb je već u osmini finala spojio dvojicu mladih reprezentativaca, Danijela Đukića iz BK Broda i Zadranina Ivana Nekića iz Aresa, nositelja odličja s kadetskog prvenstva Europe 2021. godine.

U neizvjesne tri runde, u izjednačenoj, odličnoj borbi dostojnoj borbe za zlato, minimalna prednost je na kraju podijeljenom odlukom 3:2 pripala Brođaninu Đukiću koji će se u petak boriti za medalju u četvrtfinalu.

U drugoj osmini finala mlađih seniora do 75 kg Lovro Bartolović iz Davida Koprivnice prekidom u finišu treće runde u žestokom meču pobijedio je Kristijana Prodanovića iz Borova.

U poluvelter kategoriji do 63,5 kg četvrtfinale su jednoglasnim pobjedama izborili Niko Krečak (Omega Box Varaždin), Mate Jukić (Osijek) i Nikola Vučković (Leonardo ZG).

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore nastavlja se u petak, 23. veljače 2024. u Sportskom centru Kutina borbama za medalje u četvrtfinalima. Od 13.00 sati u Športskom centru Kutina na rasporedu su 22 četvrtfinalne borbe mlađih seniora i jedno polufinale juniorki.

Svi mečevi s Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u Kutini mogu se pratiti na youtube kanalu Croatian Boxing Federation.

Liječnički pregled i službeno vaganje za natjecatelje u petak, 23. II. 2024. je od 08.00 – 09.00 sati u Hotelu Kutina (Dubrovačka 4, 44320 Kutina).

Uoči početka natjecanja na PPH za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama svi treneri imali su vrlo zanimljivo i korisno predavanje o pojašnjenju i primjeni boksačkih pravila koje su, uz primjere s nedavno održanog Prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke, održali meunarodni suci (IBA 3-Star R&J) Naim Ramaj i Edi Gustin (IBA 3-Star R&J), te tehnički delegat i predsjednik Sudačke komisije HBS-a Dražen Kuhar.

Predavanja i edukacije o primjeni pravila, uz razmjene mišljenja za bolje razumijevanje između sudaca i trenera, postat će stalna uoči svih narednih državnih prvenstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:53