StoryEditorOCM
Ostalovažne teme

Plenković o obnovi Poljuda i Europskim igrama u Splitu: ‘Tamo su se održale brojne ključne utakmice‘

Piše SPORT SD
9. srpnja 2023. - 10:06

Premijer Andrej Plenković je gostovao u subotnjoj emisiji Hrvatskog radija Sport i glazba gdje je, među ostalim, govorio o obnovi Poljuda te potencijalnom održavanju Europskih igara u Splitu 2027. godine.

"Izgradnja nogometnog kampa je veliki događaj. Lokacija u Velikoj Gorici je dobra, blizu je obilaznice i aerodroma. Planirana investicija, idejni projekt već je koncipiran kojeg ima HNS u vrijednosti od oko 15 milijuna eura i to je jedan jasan hodogram koji će se realizirati.

Ovo sigurno nije jedan u nizu projekata gdje je postavljen kamen temeljac pa ćemo to zaboraviti. Kamp će se zaista dogoditi. Također, uznapredovali su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom oko rješavanja imovinsko pravnih pitanja vezanih uz Gradski stadion Maksimir. Vlada će u prvoj fazi donijeti važnu odluku kojom ćemo pokrenuti obnovu stadiona od nacionalnog značaja, pritom, naravno, nećemo zaboraviti na ostale gradove.

Prvo želimo krenuti s Maksimira i Poljuda. To su dvije nogometne arene koje su kroz povijest doprinijele ključnim utakmicama hrvatske reprezentacije te im tako želimo dati poticaj", rekao je Plenković za HRT, a osvrnuo se i na moguće održavanje Europskih igrara u Splitu 2027. godine:

"Postoji dogovor s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora gospodinom Zlatkom Matešom da se po završetku igara u Poljskoj napravi analiza i da temeljem svih pokazatelja uzmemo sve u obzir i donesemo odluku o kandidatima. Cijela ideja kreće se iz kruga naših vrhunskih sportaša iz Splita, grada koji broji možda i najviše olimpijskih medalja. Naravno da financijski aspekt nije nevažan jer su troškovi projicirani tako da je potreban angažman svih i zato ćemo napraviti analizu te nakon toga donijeti odluku."

Cijeli razgovor s Andrejem Plenkovićem poslušajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 13:56