StoryEditor
Ostalopod ‘balonom‘

Pandemija diktira uvjete natjecanja: Svjetsko prvenstvo u skijaškim skokovima u Planici prvi put bez gledatelja

1. prosinca 2020. - 21:30
Vesa Moilanen/AFP

Svjetsko prvenstvo u skijaškim skokovima u slovenskoj  Planici održat će se krajem ovog tjedna po prvi put bez prisutnosti gledatelja i u uvjetima "balona" jer će natjecatelji biti izolirani od ostalih sudionika natjecanja, a morat će se i testirati na koronavirus, objavili su u utorak organizatori.

Atraktivno natjecanje koje je prošle godine okupilo više od dvadeset tisuća gledatelja iz Slovenije i drugih država ovaj se put mimo tradicije održava u prosincu jer je redovni termin u ožujku ove godine morao biti otkazan zbog pandemije Covida-19, a Slovenski skijaški savez (SZS) objavio je da je sve spremno za početak natjecanja u posebnim uvjetima.

Prijavljeno je 70 skijaša skakača iz ukupno 16 država, no ovaj put održavanje natjecanja diktiraju epidemiološke prilike koje u Sloveniji nisu najbolje, pa je epidemiološke uvjete za skokove i priredbu odredila zdravstvena služba natjecanja.

U tzv. "zelenoj" zoni u Planici na mjestu natjecanja bit će skakači-natjecatelji, njihovo prateće osoblje i serviseri, a u "sivoj" zoni svi ostali. Oni koji su u zelenoj zoni morat će se, uključivši i natjecatelje testirati na koronavirus PCR testom, a ostali brzim antigenskim testom, a između zelene i sive zone neće biti fizičkog kontakta.

Utorak i srijeda predviđeni su za testiranje skakaonice, u četvrtak se održavaju kvalifikacije, u petak i subotu su  skokovi u natjecanju za pojedinačni plasman, a u nedjelju ekipno natjecanje.

Svi događaji na prvenstvu započinju popodne u 16 sati, a natjecanje će se održavati pod reflektorima, objavio je SZS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. siječanj 2021 01:11