StoryEditorOCM
OstaloOlmissum po treći

Pada li odluka u Omišu? Dinamo čeka pun Ribnjak: ‘Već nakon druge utakmice u Zagrebu krenule su poruke i pozivi...‘

Piše Krešimir Milić
10. svibnja 2024. - 07:41

Može li odluka pasti u Omišu? Pitanje je na koje bi trebali dobiti odgovor u nastavku finalne serije 1. HMNL između Olmissuma i Dinama. Dva prošlogodišnja finalista u sličnoj su situaciji kao i prethodne sezone kad je Dinamo osvojio povijesni naslov, koji su Omišani osvajali dva puta (2020. i 2021.).

Nakon prve dvije utakmice finalne serije odigrane u Zagrebu rezultat u seriji je 1:1. Dinamo je u prvoj uzbudljivoj utakmici slavio 6:4 (3:3) nakon produžetka, a u drugoj je Olmissum bio bolji s 2:0. Serija se sad seli u Omiš, a prvi dvoboj na rasporedu je u petak od 20.15 sati.

- Rezultat je identičan s tim da su bili drugačiji domaćini. Nadamo se da će se završiti serija kao i prošle godine, ali na drugu stranu. Znači da mi kao domaćini ove sezone potvrdimo taj break i završimo finalnu seriju tu u Omišu na domaćem terenu s titulom prvaka – kazao nam je Marko Mladin, sportski direktor Olmissuma (prošlogodišnji trener) uoči omiške finalne serije.

image
Jakov Prkić/Cropix

Olmissum nije bio daleko od pobjede ni u prvoj utakmici u Zagrebu, ali Dinamo je slavio nakon produžetka. U drugoj su Omišani slavili i sad imaju priliku zaključiti finalnu seriju na Ribnjaku.

- Obje utakmice su bile dosta slične. Dinamo je u obje stvarno odigrao dobro. Mi smo u toj prvoj bili stvarno jako blizu i odigrali jednu odličnu utakmicu. Nažalost, na kraju nam je malo falilo za pobjedu. Ali sačekali smo svoje šanse u toj drugoj utakmici gdje je Dinamo bio bolji prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu smo se uspjeli stabilizirat, dočekali svoje prilike pri kraju koje smo realizirali i odveli utakmicu prema našoj pobjedi.

image
Goran Mehkek/Cropix

Momčad je spremna za uzvrat pred domaćom publikom, a na obje strane prijete kartoni.

- Trebali bi svi biti spremni i na raspolaganju treneru i stručnom stožeru za ovu utakmicu. Situacija s kartonima je kod nas i kod Dinama specifična. Ima dosta igrača s dva žuta kartona kojima prijeti izostanak uslijed dobivanja trećeg u petak. Tako da smo u sličnim pozicijama što se tiče tih problema s izostancima. Svi igrači su nam zdravi, postoje neke sitne ozljedice, ali finale se ne igra svaki dan. Trebat će se stisnut zubi i odigrati to najbolje što možemo.

Olmissum podigao sportsku scenu Omiša, a futsal je uvijek bio popularan na ovom području. Veliki interes uvijek vlada za utakmice Olmissuma na Ribnjaku, a u finalnoj seriji se traži karta više.

- Odmah nakon završetka druge utakmice u Zagrebu su krenule poruke i pozivi za karte. Da je kapacitet dvorane duplo veći vjerojatno bi bila puna do posljednjeg mjesta. Pozvao bih publiku da nam bude šesti igrač, da nam bude dodatni vjetar u leđa i da nas nosi do pobjede u petak. Tako nam i olakša stvar da u ponedjeljak igramo za naslov prvaka. Onda će se zasigurno, kao i za petak, tražiti karta više – istaknuo je Mladin uoči dvije, vjerojatno ključne, utakmice za naslov prvaka.

Finalna serija SuperSport HMNL

1. utakmica: Dinamo - Olmissum 6:4(3:3)

2. utakmica: Dinamo - Olmissum 0:2

3. utakmica: Olmissum - Dinamo (petak 10. svibnja, 20.15 sati, Omiš dvorana Ribnjak)

4. utakmica: Olmissum - Dinamo (ponedjeljak 13. svibnja, 19.15 sati, Omiš dvorana Ribnjak)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 18:34