StoryEditorOCM
Ostaloneizvjesno finale

Ništa od nove pobjede Olmissuma, Dinamo slavio pred rasprodanim Ribnjakom

Piše Ivan Renić
22. svibnja 2023. - 20:30

Nije Olmissum uspio udvostručiti vodstvo. Dinamo je uzeo „brejk” pobijedivši s 4:2. Izjednačili su tako na 1:1 u finalnoj seriji za malonogometnog prvaka Hrvatske koja seli u Zagreb.

Rasprodan je bio Ribnjak do posljednjeg mjesta. Finale se vratilo u Omiš, a tamošnja je publika to jedva dočekala. Nekoliko sati prije početka utakmice, iz kluba su objavili kako ulaznica više nema. Bučno je bilo na tribinama. Ali sve u granicama korektnog. Sportskog, srčanog, ali ne i uvredljivog. Izričito su to tražili Omišani, zamolili gledatelje da se suzdrže od vrijeđanja protivnika. Među brojnom publikom uočili smo i bivšeg trenera Olmissuma Duju Maretića.

I Omišani su ih poslušali. Vatreno je zato bilo na parketu. Čvrsto su obje momčadi krenule u utakmicu. A prvi su zaprijetili gosti. Neoprezan je bio Perišić, napravio je prekršaj već nakon dvadesetak sekundi.

Redale su se prilike na obje strane. Nije bilo pogodaka, ali šansi nije nedostajalo. Čekol i Novak s jedne strane, a Kuraja i Jurlina s druge. Sredinom prvog dijela zaiskrilo je među igračima. U glavnim ulogama bili su Kuraja i Postružin. Zanimljivo, najnervozniji je bio Postružin koji je, usput budi rečeno, bivši igrač Zeleno – plavih.

Međutim, baš on je i zabio prvi pogodak na utakmici. U 19. minuti tukao je Čekol. Bio je to snažan udarac kojeg je Čizmić uspio obraniti, ali odbijena lopta sjela je na nogu Postružinu koji je pogodio u nebranjeni dio mreže. S minimalnom prednosti Dinama otišlo se na predah.

Značilo je to da Olmissum u drugom poluvremenu mora zaigrati otvorenije. I učinili su upravo to. Manje od dvije minute igre u nastavku bilo im je potrebno da stvari vrate na početak. Pavić se našao u izglednoj situaciji, „zavaljao” vratara gostiju i zabio na oduševljenje prepunog Ribnjaka.

Nastavila se žustra utakmica s nekoliko poluprilika s obje strane. No, do vodstva je opet došao Dinamo. Kapetan gostiju Čekol u 29. je minuti dočekao loptu na osam metara i ljevicom matirao Čizmića. Ekspresno je Olmissum mogao do izjednačenja. Svega minutu nakon toga Pavićev pokušaj je bio blizu.

Stiskali su domaći, tražili povratak, ali umjesto toga Dinamo je još jednom zabio. U 37. minuti probio je Čekol po desnoj strani i pucao, a lopta se odbila od Jurline i prevarila nemoćnog Čizmića. A onda, minutu nakon – novi šok. Riskirali su Omišani s golmanom – igračem te odmah pogriješili. Sa svoje polovice praznu je mrežu pogodio Mužar za 4:1.

U 39. je poraz uspio ublažiti Pavić svojim drugim pogotkom. Nakon dvije utakmice u Omišu, serija seli u Zagreb, u Draženov dom gdje će Dinamo dvaput biti domaćin. Podsjetimo, igra se na tri pobjede, a eventualna majstorica igrala bi se u Omišu.

Olmissum: Čizmić, Hrstić, Pavić, Perišić, Rodriguinho, Bilandžić, Kustura, Jurlina, Kuraja, Juretić, Kolobarić, Moura, Jurić, Sekulić

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 05:27