StoryEditorOCM
Ostalobizarno

Nevjerojatan incident: Obukao se u ženu kako bi osvojio turnir, razotkrila ga jedna stvar

Piše SPORT SD
17. travnja 2023. - 16:05

Uistinu nesvakidašnja vijest dolazi iz Kenije, i to sa šahovskog turnira. Naime, jedan muškarac se prijavio na šahovski turnir za žene.

To mu je uspjelo jer je bio prekriven nikabom, tradicionalnom nošnjom za muslimanske žene, te nitko nije posumnjao u identitet osobe. 

Nosio je i tamne naočale te tijekom cijelog turnira nije progovorio ni riječ, a prijavio se pod imenom Millicent Awuor, što je inače žensko ime.

Organizatori turnira nisu htjeli intervenirati, u slučaju da je samo riječ o vrlo religioznoj muslimanki, no odali su ga čudan način hodanja i obuća koju inače nose muškarci, no ponajviše to što je u drugoj rundi pobijedio bivšu prvakinju države.

Nakon četvrte runde turnira, organizatori su ga pozvali u privatnu sobu i pitali za identifikacijski dokument nakon čega je muškarac sve priznao te je izbačen s turnira.

Muškarac je inače kenijski student, koji se odlučio na prevaru zbog financijskih problema. Prvo mjesto na ženskom turniru bi mu donijelo pola milijuna kenijskih šilinga, što je ekvivalent 3815 američkih dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 17:04