StoryEditor
Ostalonije zadovoljna

Marija Tolj završila na petom mjestu u finalu bacanja diska: ‘Dala sam sve od sebe, ali nije bio moj dan‘

Piše Vedran Babić
9. svibnja 2021. - 21:11
Ante Čizmić/Cropix

Peto mjesto s rezultatom 59.52 nije bilo ono čemu se Marija Tolj nadala u seniorskom finalu bacanja diska.

- Nisam zadovoljna, vjerujem da mogu još puno bolje. Dala sam sve, ali nije bio moj dan. Bilo je malo i nervoze, a i nedostajalo mi je natjecanja prije ovoga - rekla je dvadesetjednogodišnja Orebićanka koja je tih 59.52 ostvarila odmah u prvoj seriji.

Time se smjestila na drugu poziciju, no nakon toga je počela padati u poretku. Sljedeća dva hica bila su nevažeća, četvrti je bio 58.26 i onda završna dva ponovno "x". Prije dva mjeseca Marija je baš u Parku mladeži bacila rezultat karijere (63.39), ali ovaj put nije bila jednako raspoložena. Uoči natjecanja bila je oprezna u prognozama jer je prije par tjedana imala laganu ozljedu gornjeg dijela leđa i očito je kako još nije u pravoj formi koju priželjkuje u utrci za Olimpijske igre u Tokiju.

Pobjeda je u disku pripala Liliani Ca iz Portugala nakon dramatične završnice. Uoči posljednje serije vodila je Njemica Shanice Craft sa 62.05 ispred Ca (61.84) i još jedne Portugalke Irine Rodrigues (60.35). Craft je na kraju završila treća jer je Ca u finišu bacila 62.80, a Rodrigues svega centimetar manje (62.79).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2021 06:49