StoryEditorOCM
Ostalovečeras polufinala

Makarani, Dinamo mora pasti! Želimo li dalmatinski finale, onda nema druge nego dovesti majstoricu u Makarsku

Piše Ivan Renić
12. svibnja 2023. - 08:06

Želimo li dalmatinski finale, onda nema druge – Novo vrijeme mora pobijediti Futsal Dinamo u Zagrebu i dovesti tako majstoricu u Makarsku.

Druga utakmica na rasporedu je večeras od 19 sati. Zagrepčani su uzeli „brejk” u prvom susretu podno Biokova. Slavili su s 2:1 nakon velike drame. Mogli su Makarani do izjednačenja, a veliku priliku propustili su tri sekunde prije kraja. Rafinha je promašio deseterac. Dinamo je tako došao na samo pobjedu od finala, ali branitelji naslova žele im pomrsiti planove.

Aktualni prvaci u doigravanje su ušli s „jedinice”. Donijelo im je to Osijek u prvoj rundi. Prošli su nakon velike borbe u tri utakmice. U majstorici u Makarskoj, kojoj se nadaju i ovaj put, slavili su nakon velikog povratka. Još su jednom dokazali zašto ih se s pravom naziva kraljevima preokreta!

Dinamo je također u tri utakmice izbacio Vrgorac. Ni oni nisu uspjeli posao završiti u dvije utakmice. No, sada su dobar dio posla odradili u Makarskoj. Drugi dio sezone igraju u sjajnoj formi, a pred svojim navijačima pokušat će izboriti finale.

Pobjedu kod kuće upisao je zato Olmissum. Oni su na Ribnjaku s 4:1 svladali Square. Nisu Dubrovčani imali previše šanse za pobjedu u Omišu. Raspoloženi su bili domaći i na koncu s četiri pogotka u mreži ispratili goste. Serija večeras od 20.15 seli u Dubrovnik. U Gospinom polju Square će pokušati izboriti majstoricu, a Zeleno-plavi još jedno finale.

Omišani su u prvoj rundi doigravanja jedini prošli s dvije pobjede, bez poraza. U dvomeču su slavili protiv Stanoinvest Futsal Pule. Bile su to, doduše, dvije tijesne utakmice, ali i dvije velike pobjede Olmissuma. Crnica je, pak, natjerala, Dubrovčane do majstorice u kojoj ipak nisu imali snage za pobjedu. Square je na svom terenu izborio polufinale, a sada žele održati seriju živom. Eventualna majstorica igrala bi se u Omišu.

Najzanimljivije prvenstvo u Hrvatskoj polako se bliži kraju, no najveća uzbuđenja tek su pred nama. Dva kluba imaju priliku večeras osigurati mjesto u finalu, no za naše, dalmatinske želje, ipak se nadamo barem jednoj majstorici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:37