StoryEditorOCM
Ostalobravo

Labudov jedriličar Josip Tafra viceprvak na Svjetskom prvenstvu u ILCA 4 klasi u Portugalu

Piše SPORT SD
4. srpnja 2024. - 11:41

Josip Tafra, jedriličar splitskog kluba Labud, prošlog je tjedna, osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu za klasu ILCA 4 u Portugalu. Na prvenstvu je nastupilo 277 jedriličara iz 46 zemalja. Ovo je bila kruna njegova jedrenja u ILCA 4 klasi jer sada ovaj sedamnaestogodišnjak prelazi u višu, ILCA 6 klasu.

Nakon dva dana puta Josip se jučer vratio u svoj matični klub gdje mu je pripremljen svečani doček.

Mada je većina van zemlje na regatama europskog i svjetskog karaktera svi koji su mogli dočekali su svog kolegu i prijatelja kako bi zajedno podijelili njegov izvanredan uspjeh.

Posebnu čestitku u ime uprave izrazio mu je predsjednik Ing. Žarko Dešković i najstariji, još uvijek aktivan jedriličar, osamdeset petogodišnji Branko Širola.

Mlađim kolegama kao i polaznicima labudove škole jedrenja koji su prije odlaska na trening dočekali Josipa, njegov rad i trud smjernica su kako do uspjeha.

Uzbuđen, više nego na jedriličarskom polju, Josip se zahvalio svom treneru Vedranu Mandiću, kondicijskom treneru Goranu Orlovu, sportskom direktoru Emilu Tomaševiću i posebno predsjedniku kluba Žarku Deškoviću koji daje sve od sebe kako bi mladi jedriličari imali što bolje uvjete za rad i napredak. Naravno zahvale idu i Hrvatskom jedriličarskom savezu i Hrvatskom Olimpijskom Odboru koji su također financijska potpora mladim i perspektivnim jedriličarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 11:46