StoryEditorOCM
OstaloPonudio i prenoćište

Iz Vrgorca oštro demantiraju: ‘Nisam mu psovao majku, imam svjedoke, a razmišljam i o tužbi za klevetu!‘

Piše Ivan Renić
9. veljače 2024. - 12:55

Pisali smo jučer o zbivanjima na utakmici futsalskog prvenstva između Vrgorca i Novog vremena. Slavili su Makarani, no rezultat je pao u drugi plan zbog događanja na tribinama. Odnosno, onoga što je zabilježeno u službenom glasniku HNS-a. Tamo se navodi da je direktor Vrgorca Ante Mihaljević pljunuo suca Dina Kramara. Javili su nam se jutros iz Vrgorca. Mihaljević oštro demantira optužbe. Tvrdi da suca nije ni pljunuo, ni vrijeđao. Spominje svjedoke, ali i moguće tužbe. Osvrnuo se i na utakmicu protiv Crnice. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

Točno je da sam navedenog suca Dina Kramara na utakmici između HMNK Vrgorca i MNK Novo Vrijeme pitao: „Je li ti nas stvarno prijavljuješ da je tebe netko navodno pljunio“, na što mi je dotični odgovori:“Da, prijavljujem vas“. Nakon toga sam ga ja stvarno upitao: “Kako te nije sramota, u Makarskoj te navijač udaraju i to vidi cijela Hrvatska javnost i ti ne prijaviš, a ovdje prijavljuješ kako te netko navodno pljunijo (a dokaza o tome nema), dolje to nisi smio prijavit jer ti vjerojatno ujko nije dao“.

Inače, Vrgorac je poznat kao gostoljubiva sredina a to mogu svi potvrditi, od velikog djela sudaca, službenih osoba do protivničkih igrača i članova stručnog stožera. Frapiran sam i zgrožen njegovim citatom da sam ga vrijeđao, i da sam mu psovao mater, tu kao svjedoke da to nisam rekao navodim delegata utakmice Mišela Kvesića, doktora utakmice Dragana Kontića, trenera svoje momčadi, Antu Kraljevića, prvog suca utakmice Mislava Džeku, četvrtog suca utakmice Antu Čaića, kao i Alena Govorka, koji je s delegatom pisao zapisnik navedene utakmice. Nadalje, točno je da sam rekao: „Kupite prnje iz hotela“, na što je meni navedeni sudac Kramar odgovorio „marš“, te krenio vanka. I u ovom slučaju navodim iste svjedoke.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Svjestan da sam osobno preburno reagirao, nakon toga sam prvom sucu utakmice koji je bio tu rekao nek suci ostanu spavat, na što mi je on odgovorio da će im to prenijeti. Nakon toga sam trećem sucu utakmice poslao SMS poruku: „Reka sam Mislavu da vam kaže da ostanete spavat“, na što mi je treći sudac odgovorio „Nema potrebe. Hvala lijepa“ za što imam dokaz. Kao što sam rekao, preburno sam reagirao ja, ali i navedeni sudac Kramar, mene je iskreno šokirala činjenica da nas netko prijavio unatoč svim naporima koje smo uložili u organizaciju ove utakmice za koju smatram da je organizirana prema propozicijama natjecanja. Još dodajem kako ovakvih „razmjena mišljenja“ ima na na svakoj utakmici SS HMNL i da treba prevladat razum, a ne subjektivni ispad.

Želio bi se osvrnuti i na utakmicu između MNK Crnice i HMNK Vrgorca, na Baldekinu i odnosu prema sucima Nikoli Jeliću i Mariu Blažinu. Na spomenutoj utakmici bilo je oko 20 navijača iz Vrgorca i točno je da se vikalo prema sucima zbog nekih njihovih odluka. Međutim, netočno je da sam ja osobno vikao sve navedeno i psovao ih, to najbolje može pokazati snimka navedene utakmice, na kojoj se vidi i čuje da ja to osobno nisam govorio i vikao. Zgrožen sam činjenicom što navedeni dvojac sve izrečeno prema njima meni osobno stavlja na teret, jer samo poznaju mene kao službenu osobu u HMNK Vrgorac. Toliko sam zgrožen da čak razmišljam o privatnoj tužbi za klevetu protiv dvojice sudaca.

To je, dakle, poručio Mihaljević. Glasnik HNS-a donosi jednu istinu, Mihaljević drugu. Što se zbilja dogodilo najbolje znaju akteri ove utakmice. Mihaljević tvrdi kako je Vrgorac gostoljubiva sredina te da na svakoj utakmici ima ovakvih "razmjena mišljenja", ali da razum ipak mora prevladati.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:59