StoryEditorOCM
Ostalorazbili bugarsku

Hrvatska ragbijaška reprezentacija u Sinju ostvarila jednu od najvećih pobjeda u povijesti

Piše Hina
18. ožujka 2023. - 21:06

Hrvatska ragbijaška reprezentacija u Sinju je ostvarila jednu od najvećih pobjeda u povijesti, svladavši u pripremnoj  utakmici Bugarsku s čak 76-7.

Direktor Milan Jelavić i izbornik Anthony Poša na djelu su vidjeli i debitante Jurlinu, Peteru i Daniela Mau‘ua, a posebno je raspoložen bio domaći junak, kapetan Sinja Nikola Pavlović, koji je postigao tri polaganja, od ukupno čak 12 naših, te pet puta pogodio pretvaranja.

Niko Vranešević je zabio tri "skora", Marko Svaguša dva, a Dražen Brčić-Šušak, Marko Buljac, Ivan Plazibat i Damir Conci po jedno, dok je Nik Jurišić imao tri pretvaranja.

"Ovo je najveća pobjeda u dugo vremena, a Bugarska nije izgubila utakmicu zadnje dvije-tri godine. No, svjesni smo da je velika razlika između reprezentacije Bugarske i onoga što nas čeka, Litve i Švicarske. Svim igračima dali smo šansu, nitko se nije ozlijedio i bit će težak izbor za idući vikend. Braća Daniel i Deon Mau‘u bila su dobra, odlično je da nam se vratio Josh Brajković, ali najviše me raduje da su se pokazali mladi igrači iz hrvatskih klubova, posebno Svaguša, Majić i Brčić-Šušak", kazao je izbornik Poša.

Reprezentacija je potom otišla u Split gledati utakmicu Ukrajina - Švedska, a ponovno će se okupiti u srijedu u Zagrebu.

U subotu 25. ožujka u Trophy diviziji Europskog kupa nacija Hrvatska gostuje u Litvi, a 1. travnja dočekat će Švicarsku u Makarskoj.

Inače, Ukrajinci su u Splitu slavili protiv Švedske s 38-15.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 13:31