StoryEditorOCM
Ostalomučna situacija

Dramatične scene na atletskoj stazi! Teško ozlijeđenu sedmobojku iznijeli u kolicima, trpjela je strašne bolove

Piše SN
8. kolovoza 2024. - 20:14

bolove

Sedmoboj ženske konkurencije Olimpijskih igara u četvrtak je imao neugodan i jeziv uvod. Prije utrke na 100 metara s preponama, nekoliko kandidatkinja isprobavalo je stazu, a pritom se njemačka sedmobojka Sophie Weissenberg teško ozlijedila.

image
Ben Stansall/AFP

Kako izvještava Bild, Sophie je planirala odraditi kratku probnu trku, a nakon što je preskočila drugu preponu, samo se srušila i pala na pod. Sophie se odmah primila za glavu, uslijedili su jecaji i plač, a ubrzo je hitna služba ušla na trkalište. Ozbiljnost situacije najzornije prikazuje scena u kojoj 26-godišnju Njemica završava u invalidskim kolicima, a bolničari ju voze izvan arene, prenose Sportske novosti.

- Ovo uopće ne izgleda dobro. Ne želim ureći, ali čini mi se da se radi o ozbiljnoj ozljedi. Također, ovo su tipični znakovi puknuća Ahilove tetive, to bi bila maksimalna katastrofa za Sophie - govorio je komentator njemačkog ARD-a Ralf Schlot, a njegove prognoze nažalost su se pokazale točnima.

image
Sven Hoppe/Dpa Picture-alliance Via AFP

Prema prvim informacijama, radi se upravo o puknuću Ahilove tetive, stoga je suvišno i reći da su za nesretnu Sophie pariške Igre završene i prije početka, budući da je utrka na 100 metara s preponama prva kategorija u kojoj se natječu sedmobojke.

image
Michael Kappeler/Dpa Picture-alliance Via AFP
image
Anne-christine Poujoulat/AFP
image
Sven Hoppe/Dpa Picture-alliance Via AFP
image
Michael Kappeler/Dpa Picture-alliance Via AFP
image
Ben Stansall/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 19:07