StoryEditorOCM
Košarka’Žuti’ u Podgorici

Slaven Rimac: ‘Došla je svježa krv, nadam se hrabroj utakmici’

Piše Frane Vulas
11. studenog 2023. - 07:40

Košarkaši Splita gosti su Budućnosti VOLI u 7. kolu Admiral Bet ABA lige u Podgorici, nekadašnjem Titogradu (subota 19 sati, prijenos Arenasport 2).

Sa samo jednom pobjedom u dosadašnjem dijelu sezone i skorom 1-5 ‘žuti’ su ovo kolo dočekali pri dnu ljestvice, u društvu Cibone, Krke i Mornar-Barskog zlata. Pred njima je jako težak zadatak da drugi trijumf pokušaju upisati protiv sastava koji ima obrnuti skor 5-1 i kandidira za sam vrh.

’Žuti’ su u crnom nizu od četiri poraza u regionalnoj (FMP i Partizan) i hrvatskoj ligi (Cibona i Zadar). Domaćin ima momčad u kojoj je čak sedam Amerikanaca i jedan Francuz, a jedini dosadašnji poraz u natjecanju momčadi iz Podgorice koja sudjeluje i u Eurokupu nanijela je prošle nedjelje euroligaška Crvena zvezda Meridianbet. U deset dosadašnjih gostovanja u Podgorici u regionalnoj ligi, ‘žuti’ su samo jednom slavili. Međutim, i Budućnost ima svojih problema. Poslije domaćeg poraza od Arisa u Eurokupu ostavku je podnio trener Petar Mijović.

Protekle dane na Gripama su između ostalog iskoristili da se što prije u momčad uklopi povratnik Shannon Shorter. Iskusni Amerikanac je povratničku premijeru imao na Gripama protiv Partizan Mozzart Beta, ali tu je na parket uletio prije nego što se malo podrobnije upoznao s momčadi koja se tijekom ljeta poprilično promijenila u odnosu na prošlosezonsku čiji je bio član. Očekuje se skori povratak još jednog lanjskog ‘žutog’ Lewisa Sullivana, a u petak se klub i službeno rastao s Kanađaninom Shamielom Stevensonom.

- Budućnost je momčad koja je napravljena da igra na najvišem nivou ABA ligu i da se bori za što bolji plasman u Eurokupu. Imaju vrlo kvalitetne pojedince. Mi smo u fazi u kojoj prije svega moramo gledati sebe, kako da popravimo vlastitu igru. S obzirom da smo malo promijenili momčad nadam se boljem angažmanu i ritmu na utakmici, ipak je došla svježa krv - kazao je trener Splita Slaven Rimac.

U ovom susretu momčad s Gripa može samo dobiti. Slavlje gostiju bilo bi veliko iznenađenje.

- Nema se tu što previše pametovati, Budućnost je favorit. Međutim, mi moramo težiti tome da sa svima igramo što kvalitetnije. Imali smo četiri-pet dana za pripremu, radili smo na nekim stvarima. Shorter mora proći sve te napadačke i defenzivne stvari. Iskreno se nadam dobroj i hrabroj utakmici – rekao je Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 04:17