StoryEditorOCM
Košarkaloša situacija

Reprezentacija BiH neće sudjelovati u kvalifikacijama za OI: niti imaju novca, niti će im se najbolji igrači odazvati

Piše Hina
17. ožujka 2023. - 13:30

Muška reprezentacija BiH u košarci zbog nedostatka novca i procjene kako se pozivu ne bi odazvali njezini najbolji igrači neće sudjelovati na kvalifikacijskome turniru za Olimpijske igre, koje će se sljedeće godine održati u Parizu.

"Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je financijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati", rekao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš. 

Pojasnio je kako vodstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od natjecanja u pretkvalifikacijama za OI donijelo u konzultacijama s izbornikom Adisom Bećiragićem. Izbornik je ocijenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući je to vrijeme kada i sami imaju stanku za odmor. Umjesto toga, dodao je Miloš, planira se organizirati košarkaški kamp s proširenom reprezentacijom gdje bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti.Ponajprije se to odnosi na mlađe i još uvijek neafirmirane košarkaše. 

Prošle godine reprezentaciji BiH u košarci novac za natjecanje uplaćen je tek nakon što su započeli natjecanje u svojoj skupini na Eurobasketu koje se igrao u Njemačkoj, Češkoj, gruziji i Italiji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 05:15