StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Pred Žutima je novi izazov, na Gripama žele upisati sedmu pobjedu u regionalnoj ligi, čeka ih težak zadatak

Piše Ivan Renić
12. siječnja 2024. - 09:09

Pred košarkašima Splita novi je izazov u regionalnoj ligi. Večeras od 18 sati na Gripama igraju utakmicu 16. kola protiv Cedevite Olimpije. Igrače Slavena Rimca čeka nimalo lagan zadatak. Stiže momčad koja je u ovom natjecanju izgubila samo četiri puta u ovoj sezoni, a već su i “skidali” velikane. Svjestan je toga i Rimac.

- Cedevita je momčad napravljena za najviše domete. Imaju bolji rezultat u ABA ligi. Pobijedili su i Crvenu zvezdu i Partizan, pobijedili su i Budućnost u gostima. Radi se o ekipi koja je na vanjskim pozicijama puna kvalitetnih bekova. Imaju i Matkovića koji će dogodine vjerojatno završiti u NBA ligi.

Loš europski niz

Obrana će biti ključ...

- Sjajni su u igri jedan na jedan, tako da moramo odigrati dobru individualnu obranu. Uspijemo li to, moći ćemo igrati s njima. Imamo igrače koji to mogu napraviti. Očekujem i veliku podršku publike.

Pobijedili su tri vodeće momčadi lige, no smijenili su trenera. Otišao je Talijan Simone Pianigiani, a došao Zoran Martić. Koliko god su dobri u regionalnoj ligi, u Euro Cupu imaju katastrofalan učinak. Poraženi su u svih 14 susreta.

- Vratio je Dragića u rotaciju koji na početku nije igrao. Kad se dogodi promjena trenera, ekipa bude povezanija jer se svaki igrač želi nametnuti. I Glas je dobio veću minutažu. Riječ je o jako talentiranom igraču. Morat ćemo odigrati pametno.

Oćemo još

Žuti su u sjajnom ritmu. Pobijedili su 13 od posljednjih 15 utakmica. Večeras na Gripama žele upisati sedmu pobjedu u regionalnoj ligi.

- Split na domaćem parketu protiv svakoga mora tražiti pobjedu. Po onome što sam vidio na treninzima, momci su izuzetno motivirani. U pozitivnom smo ritmu, ali to treba pokazati na terenu. Ljubičić je počeo trenirati, ali još ćemo vidjeti hoćemo li ga koristiti. Pobijediti Cedevitu nije lako. I oni će biti motivirani jer su izgubili sve šanse za prolazak u Euro Cupu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 05:15