StoryEditorOCM
Košarkaklub objavio

Ovo se u povijesti Splita nikada nije dogodilo, Shorteru pripala jedinstvena čast: ‘Nisam ovo ni mogao zamisliti‘

Piše SPORT SD
4. rujna 2024. - 13:30

Nema još puno do početka nove košarkaške sezone, sprema se KK Split za nove izazove. Dovedena su pojačanja, a treba odrediti i tko će biti glavni na parketu, kome će pripasti čast biti kapetan.

Ove sezone priznanje je pripalo Shannonu Shorteru, koji je postao prvi stranac u povijesti koji će biti kapetan "žutih". Vijest je predstavio klub na službenim stranicama:

"Shannon Shorter novi je kapetan Splita, prvi stranac u povijesti kojem je pripala čast predvoditi najslavniji hrvatski klub. Popularni Shorty, vrsni profesionalac, emotivno je doživio priznanje.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Počašćen sam što sam postao kapetan Splita, svjestan sam svih obaveza koje nosi ta uloga i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje. Samom ulogom kapetana moja očekivanja na parketu se ne mijenjaju, želim da momčad bude najbolja i uvijek ću dati sve od sebe da tako i bude - rekao je Shorter.

Jedan od najboljih šutera lige ulazi u svoju četvrtu sezonu u istom klubu što je prava rijetkost za igrače iz SAD-a. Posebno za Shortera, koji se u karijeri nije nigdje zadržao duže od jedne sezone.

- Kada sam dolazio u Split nisam ni mogao zamisliti da ću se toliko zadržati. U svojih prvih deset godina karijere nigdje nisam ponovno potpisao ugovor. Ali, Split je nešto posebno, prekrasan grad, odličan klub, navijači.... Sve mi je u Splitu odlično, na najvišoj razini, u jednom trenutku karijere osjetio sam da ovdje napokon mogu biti svoj - zaključio je Shorter", objavio je klub.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:51