StoryEditorOCM
Košarkavruća krv

Kubanski košarkaš metalnom šipkom želio premlatiti nekadašnjeg igrača Crvene zvezde: suigrači ga uspjeli spriječiti

Piše R. R.
21. ožujka 2023. - 20:50

Svega smo ne nagledali oko sportskih borilišta, ali da jedan sportaš izađe iz dvorane i pronađe oruđe kako bi premlatio suparnika – to nam je nova dimenzija. A upravo se to dogodilo u Rumunjskoj gdje se igrao derbi između Cluja i Oradee.

Kubanac Karel Guzman bio je „kratkog fitilja“ u 13. minuti kada ga je nekadašnji igrač Crvene zvezde Nikola Marković, danas u dresu Oradee, prilikom izlaska iz igre malo zakačio. Guzman je pao na parket, ali se nakon toga nije baš kontrolirao. Baš suprotno, odmah je krenuo u fizički obračun sa Srbinom, a smirivali su ga suigrači Stefan Birčević i Nemanja Gordić (nekadašnji igrač Cedevite).

Zbog svog nesportskog ponašanja Guzman je isključen iz igre. I umjesto da se „ohladi“ izašao je izvan dvorane, do obližnjeg gradilišta gdje je pronašao nekakvu metalnu šipku s kojom se vratio u dvoranu s namjerom da premlati Markovića. Srećom najpribraniji je bio nekadašnji kapetan „žutih“, danas igrač Cluja,  Andrija Stipanović koji je uspio primiriti Guzmana, nakon čega se u cijelu priču uključila i policija, koja je uspjeha smiriti situaciju.

- Nakon izlaska s parketa igrač se nasilnički ponašao. Izašao je izvan dvorane do obližnjeg gradilišta gdje je pronašao rebrastu šipku s kojom se vraćao u dvoranu. Srećom prvo ga je zaustavio suigrač, a osiguranje mu je oduzelo ovaj predmet – stoji u policijskom izvještaju.

Guzman se nakon susreta, kojeg je Oradea dobila, ispričao za svoje ponašanje.

- Žalim zbog svojih postupaka i želim se ispričati klubu, suigračima i svima koji su bili tamo. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo, razumijem da ne odražava vrijednosti naše ekipe i sporta. Želim kazati da sam bio isprovociran od strane protivnika i člana njihovog stožera. Shvaćam da imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pokazao najgore od sebe – kazao je Kubanac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 02:01