StoryEditorOCM
Košarka(Ne)moguća misija

Još ima nade. Poslije debakla stigla i dobra vijest, iz Crne Gore. Evo što Splitu treba za plasman u play off ABA lige

Piše Frane Vulas
5. travnja 2024. - 23:24

Večeras su košarkaši Splita u hrvatskom prvenstvu potpuno potopljeni kod Cedevite Junior. U 29. kolu Favbet Premijer lige poraženi su s čak 76:108 čime su po svemu sudeći otpali iz utrke sa Zadrom za ‘jedinicu‘ uoči play offa. Međutim, ‘žutima‘ je večeras stigla i jedna dobra vijest.

U zadnjem kolu regularnog dijela Admiral Bet ABA lige Splitov konkurent u borbi za plasman na osmo mjesto koje vodi u play off Studentski centar Derby poražen je kao domaćin od Budućnosti Voli 80:93. SC Derby je završio ovaj dio natjecanja na skoru 11-15, dok je Split na omjeru pobjeda i poraza 11-14. U slučaju istog broja bodova bolji su Podgoričani zbog toga što ‘žuti‘ imaju slabiji međusobni skor, ali u slučaju da Splićani u nedjelju u zadnjem kolu svladaju Crvenu zvezdu Meridianbet na Gripama izborili bi plasman u doigravanje.

To će biti najteži mogući zadatak, beogradski klub je prva momčad lige i euroligaš. Ipak, Split je ove sezone svladao Partizan u Beogradu, a za Crvenu zvezdu taj susret neće imati baš nikakav rezultatski značaj pošto je već osigurala poziciju broj jedan za play off. Opet, s druge strane nije nikakav značaj susret u zadnjem kolu imao ni za Budućnost, pa je pobijedila gradskog rivala. Utakmica Splita i Crvene zvezde igra se u nedjelju na Gripama u 18 sati.

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:55